Κομοτηνή: Οι ανακαινίσεις επαγγελματικών χώρων και παλιών οικημάτων στηρίζουν τα συνεργεία των τεχνιτών

Για σταθερό ρυθμό ανακαινίσεων κάνουν λόγο οι ομάδες των επαγγελματιών – τεχνιτών που δραστηριοποιούνται στη Ροδόπη.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν, οι προμήθειες των απαιτούμενων υλικών γίνονται σε τιμές υψηλότερες από ότι πριν, γεγονός που «αναγκαστικά», όπως λένε, αυξάνει το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Όπως τονίζουν στο www.ertnews.gr : «Στους επαγγελματικούς χώρους οι ανακαινίσεις είναι μονόδρομος» κάτι που συνεχίζει να τους «τροφοδοτεί» με δουλειά. Ειδικότερα, τεχνίτες όπως: ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ελαιοχρωματιστές, ειδικοί στην τοποθέτηση πλακιδίων ή γυψοσανίδων κ.α. εξακολουθούν, παρά την ακρίβεια, να αναλαμβάνουν καινούργιες δουλειές.

Μετά την «απουσία», λόγω της μετανάστευσης για εργασία στο εξωτερικό αρκετών έμπειρων μαστόρων από την περιοχή, ο χώρος τους «επουλώνει», όπως λένε, τα τραύματα του. Πρόβλημα αποτελεί η προμήθεια των υλικών, που γίνεται, όπως αναφέρουν, σε τιμές υψηλότερες σε σχέση με το 2019. Ιδιαίτερα υψηλές οι αυξήσεις στα υλικά που χρησιμοποιούν τον τελευταίο χρόνο. Ενώ η δίχρονη αναγκαστική ανάπαυλα που προηγήθηκε, λόγω του κορονοϊού, “δοκίμασε τις αντοχές του κλάδου τους”, καθώς “υπήρξαν μειωμένες δουλειές και μειωμένα μεροκάματα” .

Σήμερα, ωστόσο, όσοι έχουν αποταμιεύσεις, φοβούμενοι την απώλεια της δύναμής τους λόγω του υψηλού Πληθωρισμού προβαίνουν ακόμη και σε αγορές παλαιών οικημάτων που αναγκαστικά ανακαινίζουν γεγονός που τους τροφοδοτεί, όπως λένε, με νέες δουλειές, άλλοτε μικρές και άλλοτε λίγο μεγαλύτερες.
φώτο: πηγή διαδίκτυο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος