Κομοτηνή: Οδηγίες αντιμετώπισης των γονιών που δεν αφήνουν να πάνε τα παιδιά τους σχολείο

Τέλος στο φαινόμενο των αρνητών γονέων που εμποδίζουν τα παιδιά τους να βρεθούν στις σχολικές αίθουσες λόγω μη συμφωνίας με τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζονται (μάσκες και self test) επιχειρεί να βάλει το ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, ο κος Κωνσταντίνος Μπαντίκος.

Κομοτηνή: Οδηγίες αντιμετώπισης των γονιών που δεν αφήνουν να πάνε τα παιδιά τους σχολείο
Ο κος Κωνσταντίνος Μπαντίκος

Όπως αποκάλυψε μιλώντας σήμερα Δευτέρα, πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας των σχολείων, στην ΕΡΤ Κομοτηνής έχουν δοθεί οδηγίες στους διευθυντές των σχολικών μονάδων να μεταφέρουν την αναγκαιότητα συμμετοχής του παιδιού στα δρώμενα του σχολείου, να παρακολουθεί τα μαθήματα όχι μόνο για την απόκτηση των γνώσεων, αλλά και για την ανάπτυξη κι άλλων δεξιοτήτων κυρίως δε για ψυχο-συναισθηματικούς λόγους.

Με έγγραφό του προς τις κατά τόπους διευθύνσεις επισημαίνει πώς οι γονείς που δεν στέλνουν το παιδί τους στο σχολείο όχι για σημαντικό λόγο, έχουν επιπτώσεις βάσει της κείμενης Νομοθεσίας.

Πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές των εορτών είχαν καταγραφεί τέτοιες περιπτώσεις σε όλη την αν.Μ.Θ. Ανέφερε δε ενδεικτικά το παράδειγμα ΠΕ, όπου 14 συνολικά παιδιά ήταν μακριά από το σχολείο με απόφαση των γονιών τους, 8 από τα οποία μαθητές σε δημοτικά σχολεία και 6 σε νηπιαγωγεία. Συνολικά, όπως ανέφερε, πρόκειται για «λίγες οικογένειες με 2-3 παιδιά» η κάθε μία.

Ο κος Μπαντίκος κατέληξε με τη σημείωση ότι: «Θέλω να πιστεύω ότι με όλα αυτά που συμβαίνουν θα επικρατήσει η λογική και η ανάγκη να πάει το παιδί στο σχολείο και οι γονείς θα αναθεωρήσουν την απόφαση τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος