Κομοτηνή: Ο Θεός αγαπάει τη Σαμοθράκη

Array

Κομοτηνή: Ο Θεός αγαπάει τη ΣαμοθράκηΗ Σαμοθράκη είναι νησί του Θρακικού Πελάγους. Βρίσκεται στο Βορειοανατολικό τμήμα του Αιγαίου μεταξύ των νησιών Λήμνος, Ίμβρος και Θάσος, και απέχει 24 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη. Κι, όμως, παρά το γεγονός ότι αποτελεί κοντινό προορισμό για τους Θρακιώτες εκείνοι που φαίνεται πως το έχουν ανακαλύψει για τα καλά είναι οι ξένοι τουρίστες.

Οικονομικά προσιτή η διαμονή και το φαγητό
Κομοτηνή: Ο Θεός αγαπάει τη Σαμοθράκη«Είναι ένας ιδιαίτερος προορισμός, εύκολα προσεγγίσιμος από περιοχές της Θράκης που οι κάτοικοι της δεν τον έχουν ακόμη δει, όπως και όσο θα έπρεπε. Έχουμε περισσότερους επισκέπτες από μακριά.» δηλώνει η κα Ευαγγελία Σεραφείμ, λάτρης του νησιού σημειώνοντας πως τόσο το φαγητό, όσο και η διαμονή δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή στη Σαμοθράκη.
Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό η Σαμοθράκη; ρωτάμε την κα Σεραφείμ για να την ακούσουμε να απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη. «Αναμφισβήτητα ναι!» εξηγώντας πως το νησί είναι μεγάλο και ο επισκέπτης έχει πολλές επιλογές με τον φυσικό πλούτο να τον αποζημιώνει. «Οι είκοσι βάθρες εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Όπως και οι παραλίες, που βρίσκονται στην περιοχή, Κήποι και Παχιά Άμμος, που είναι απίθανες. Συνδυάζεις την ομορφιά της Φύσης με τα πολύ ωραία ταβερνάκια, καθώς το φαγητό στη Σαμοθράκη παίρνει δέκα με τόνο. Δεν υπάρχει εστιατόριο ή μικρή ταβερνούλα ή ουζερί που να έχει κακής ποιότητας φαγητό.»
Κομοτηνή: Ο Θεός αγαπάει τη ΣαμοθράκηΤα τελευταία χρόνια στο νησί έχουν δημιουργηθεί πολλά καταλύματα. Φέτος η κίνηση κρίνεται ικανοποιητική. «Αν γίνουν όλα τα δρομολόγια, θα είναι καλύτερα, ιδιαίτερα τον Αύγουστο. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι το παν.» δηλώνει η κα Σεραφείμ.

Η έλλειψη νερού, πρόβλημα και αυτό το καλοκαίρι

Η οικονομική ύφεση έχει επηρεάσει και τη Σαμοθράκη. Έγιναν από το Δήμο και άλλους φορείς φιλότιμες προσπάθειες προβολής, ωστόσο, λείπουν τα έργα υποδομής τα οποία θα έπρεπε με κάθε τρόπο να στηριχτούν. Το θέμα του νερού είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. «Ένα νησί με πάρα πολλά νερά, νερά που χύνονται στη Θάλασσα. Κι, όμως, δεν έχουμε έναν δεύτερο υδροταμιευτήρα, έτσι ώστε να μην μένουν σπίτια χωρίς νερό. Κομοτηνή: Ο Θεός αγαπάει τη ΣαμοθράκηΤώρα το καλοκαίρι κόβεται το νερό κάτι που κανείς δεν το περίμενε στη Σαμοθράκη. Κανείς δεν περίμενε ότι τώρα το καλοκαίρι θα έχουμε έλλειμμα νερού. Και πέρσι είχαμε πολλές διακοπές.» δηλώνει η κα Σεραφείμ σημειώνοντας πως «Η βασική πηγή που τροφοδοτεί την Χώρα έχει τώρα το 35% του βασικού νερού που θα έπρεπε να έχει. Περιμένουμε τον Αύγουστο να είναι 15% αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε νερό για λίγες ώρες και μετά θα κόβεται. Αυτό για τα ξενοδοχεία είναι ό,τι χειρότερο.»

Η νεολαία αγαπάει τη Σαμοθράκη

Κομοτηνή: Ο Θεός αγαπάει τη ΣαμοθράκηΠαρά τα προβλήματα τόσο η ίδια όσο και χιλιάδες άλλοι που έτυχε να επισκεφτούν το νησί, θεωρούν τη Σαμοθράκη ιδανική καλοκαιρινή επιλογή. «Θεωρώ ότι ο επισκέπτης θα μείνει ευχαριστημένος. Ο αρχαιολογικός χώρος, τα πολλά εξωκλήσια, η ανάπλαση του Μοναστηριού του Χριστού, το Κάστρο της Χώρας θα τον ανταμείψουν. Αλλά και η νύχτα στη Σαμοθράκη με τα μικρά μαγαζάκια που έχουν ανοίξει προσφέρεται για μια ήπια διασκέδαση. Δεν είναι τυχαίο ότι το νησί έλκει πολύ νεολαία, φέτος μάλιστα ο αριθμός των νέων θα αυξηθεί λόγω και του Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής Μουσικής στα Θερμά.
Φώτο: Ευαγγελία Σεραφείμ Κείμενο- φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος