Κομοτηνή: Ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους αναψυχής προβληματίζει λόγω κορονοϊού τους πελάτες

Μοιάζουν να έχουν ξεχάσει την περιπέτεια με την πανδημία του κορονοϊού. Επαγγελματίες, ιδιοκτήτες καταστημάτων και πελατεία έχουν για τα καλά επιστρέψει στα «κολλητά» τραπέζια, στις συχνές εξόδους, στη πολυκοσμία των κλειστών χώρων, στην καρέκλα δίπλα στην άλλη καρέκλα και στη διπλανή παρέα, που ακούγεται περισσότερο από τη δική τους. Μαζί και στις συγκρίσεις για εκείνα που προσφέρει η πόλη.

«Όχι θέατρο, όχι cinema, όχι μεγάλη αγορά» λένε οι επισκέπτες. Και οι ντόπιοι, που γνωρίζουν καλύτερα, όσα ένας νοικοκύρης πάντοτε, παρατηρούν: «Οι όροι ιδιωτικότητας είναι ξεχασμένοι», ωστόσο, σπεύδουν να σημειώσουν: «Περπατιέται η πόλη μας, είναι πιο ανθρώπινες εδώ οι “καταστάσεις” σε σχέση με τις μεγαλουπόλεις».
Ο συνωστισμός στους κλειστούς χώρους ως παρατήρηση είναι κοινή, τόσο από τους ντόπιους, όσο και από τους επισκέπτες. «Αφού οι ειδικοί λένε ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμη δεν θα ήταν σκόπιμο κάπως να τηρούνται και οι αποστάσεις;» αναρωτιούνται μην κρύβοντας και μια μικρή ανησυχία που τους συντροφεύει στη θέα ενός γεμάτου café. Έως εκεί όμως. Λίγοι είναι αυτοί που κάνουν μεταβολή αναζητώντας άλλους χώρους. «Μετρημένες οι επιλογές άλλωστε» προσθέτουν με τη σειρά τους και οι φοιτητές.
Αυτές τις «πιο ανθρώπινες καταστάσεις», με την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών και την αναγκαστική λειτουργία μόνο σε κλειστούς χώρους λόγω ψύχους δείχνουν να τις έχουν ξεχάσει.

«Ο συνωστισμός σε καφέ, εστίαση και νυχτερινή διασκέδαση σε κλειστούς χώρους είναι ο κανόνας» λένε μην παραλείποντας να σημειώσουν «είναι και δική μας η ευθύνη, είναι, κυρίως, όμως, και των υπευθύνων των χώρων αυτών». Έτσι, εορταστικές μέρες που έρχονται, με τις εξόδους πάντα περισσότερες και την αναγνώριση της ανάγκης των επαγγελματιών να δουλέψουν καλύτερα σπεύδουν κι εκείνοι ως πελάτες να στείλουν το μήνυμά τους προς δύο κατευθύνσεις: «Πρώτον, λίγο μεγαλύτερη πολιτιστική κίνηση» λένε στους υπεύθυνους Δήμων και Περιφέρειας προσθέτοντας και «δεύτερον, με τήρηση των αποστάσεων όπου είναι δυνατόν» προς τους επαγγελματίες, μέτρο που έχουν σχεδόν λησμονήσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος