Κομοτηνή: Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Υποβρυχίων Αλιέων αν.Μ.Θ. παράδειγμα προς μίμηση

Σε μια ακόμη ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που πήρε ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Υποβρυχίων Αλιέων αν.Μ.Θ. και Θρακικού Πελάγους, αναφέρθηκε σήμερα Πέμπτη στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (3-6-2021) ο κος Μαργαρίτης Μπρούμπης, γενικός γραμματέας του Συλλόγου. «Το ραντεβού δόθηκε στο Φανάρι, όπως κάθε χρόνο» μας είπε και πρόσθεσε ότι εθελοντές καθάρισαν την θαλάσσια περιοχή πέριξ του οικισμού του Φαναρίου.

Κομοτηνή: Ο Σύλλογος  Ερασιτεχνών Υποβρυχίων Αλιέων αν.Μ.Θ. παράδειγμα προς μίμηση «Φέτος πετύχαμε την πιο καθαρή θάλασσα από όλες τις άλλες χρονιές» μας είπε και πρόσθεσε πως η «μακροχρόνια καραντίνα λόγω Covid, ίσως, να έπαιξε ρόλο” μην παραλείποντας να ευχαριστήσει την τοπική κοινότητα: “Μπράβο και στον κο Καραβέτη, τον πρόεδρο της Τ.Κ. που μας βοήθησε» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου.
Όσον αφορά στα «αλιεύματα» της φιλο-περιβαλλοντικής δράσης; Ο κος Μπρούμπης ήταν αποκαλυπτικός: «Στρώμα, πλαστικά υπολείμματα, αλιευτικά εργαλεία.» Όπως σημείωσε η δράση αυτή δεν έγινε πέρσι, «λόγω των συνθηκών δεν μπορέσαμε να την διοργανώσουμε, λόγω Covid»

Οι υποβρύχιοι αλιείς διοργανώνουν και εξορμήσεις αλιείας, «ψαρευτικές εκδρομές», όπως τις ονομάζουν, και προσφέρουν τα αλιεύματα τους στα Παιδικά Χωριά SOS της Αλεξανδρούπολης ή σε άλλα ιδρύματα. Τέλος, ο πολύ δραστήριος γενικός γραμματέας αποκάλυψε τον στόχο του Συλλόγου, τον «επαναπροσδιορισμό του ψαροντουφεκά, την αλλαγή της εικόνας του» όπως είπε. Προσθέτοντας «δεν είναι ληστής των θαλασσών, δεν ζούμε από την θάλασσα, ζούμε για τη θάλασσα» για να προσθέσει «Δεν μπορούμε να φανταστούμε τον εαυτό μας χωρίς τη θάλασσα».

Συνέντευξη –κείμενο:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος