Κομοτηνή: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις Σάπες

«Θα έχουμε κοντά μας τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στις 23 Μαΐου στις Σάπες.» δηλώνει περιχαρής στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών, ο κος Ντίνος Χαριτόπουλος και σημειώνει ότι η υποδοχή θα είναι πάνδημη «θα γίνει Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και μετά θα εγκαινιάσει τις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως στην περιοχή των Προσκυνητών.» «Πρόκειται για ένα πολύ ευχάριστο γεγονός, πολύ σημαντικό, το οποίο επιτυγχάνεται σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής , τον κ. Παντελεήμονα» τονίζει ο κος Χαριτόπουλος προσθέτοντας πως εξετάζεται πώς θα εμπλουτιστεί το πρόγραμμά του. « Είναι πολύ νωρίς ακόμη, αλλά είναι ευτυχία και ευλογία η επίσκεψή του και θα την προετοιμάσουμε όσο καλύτερα γίνεται» .

Κομοτηνή: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις Σάπες
Ο κος Ντίνος Χαριτόπουλος, στιγμιότυπο από επίσκεψή του στο Νηπιαγωγείο των Αμαράντων

Ο Παναγιότατος έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Σαπών , επισκέπτεται για τρίτη φορά το δήμο και για δεύτερη φορά θα βρεθεί στις Σάπες. Ο κος Χαριτόπουλος κάνει λόγο για μια προσπάθεια που καταβάλει η δημοτική αρχή με στόχο την εξωστρέφεια της περιοχής και την ανάδειξή της μέσα από την επίσκεψη προσωπικοτήτων. « Θα ζητήσουμε τη στήριξη του και στην προσπάθεια που καταβάλουμε για να αναδειχθεί το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας ως Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο.» δηλώνει ο δήμαρχος προσθέτοντας πως «Αυτού του είδους οι προσωπικότητες παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη και στην αναβάθμιση της περιοχής. Αυτός είναι ο στόχος μας.»

«Μην ξεχνάτε ότι τον αποκαλούν και πράσινο Πατριάρχη…» υπενθυμίζουμε στον κο Χαριτόπουλο και συμφωνώντας μαζί μας σημειώνει πως η επίσκεψη του έχει πνευματικά, αλλά και οικολογικά, και πολιτιστικά χαρακτηριστικά.
Φώτο: Ο κος Ντίνος Χαριτόπουλος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος