Κομοτηνή: Ο νέος πρόεδρος της ΦΕΞ

Ο Απόστολος Τσότσος, είναι ο νέος πρόεδρος της ΦΕΞ, ηλεκτρολόγος μηχανικός στο επάγγελμα αγαπημένος φίλος και υποστηρικτής της ΦΕΞ. «Η ΦΕΞ για μένα, επί σειρά ετών, 10-15, ήταν το «καφενείο» μου. Τον ελεύθερο χρόνο ασχολήθηκα με διάφορα εργαστήρια της ΦΕΞ, Tango, Latin έκανα διάφορες εκπομπές στο ραδιόφωνο και κάποια στιγμή πέρασα και από το τμήμα της δημιουργικής γραφής. Έπαιρνα κάθε χρόνο την κατάσταση με τα 26 εργαστήρια κι έλεγα: « Ωραία! Για να δούμε με τι θα ασχοληθούμε φέτος.» Κάπως έτσι άρχισα να «τρίβομαι» με την ΦΕΞ τα τελευταία 14 χρόνια και το ένα έφερε το άλλο. Κάποια στιγμή, την προηγούμενη τριετία, μπήκα στο Δ.Σ. και τώρα ανέλαβα αυτό το μεγάλο καράβι, τον παλαιότερο Σύλλογο» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Κομοτηνή: Ο νέος πρόεδρος της ΦΕΞ
Ο Πασχάλης Ξανθόπουλος και ο Απόστολος Τσότσος στη ΦΕΞ, όπως πάντα…

Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο στη ΦΕΞ βρίσκουν καταφύγιο πολλοί άνθρωποι με διαφορετικά ενδιαφέροντα, από την πλεκτική, μέχρι το ραδιόφωνο ή τον κινηματογράφο ή κάποιο τμήμα χορού. «Όλα αυτά που έχει να δώσει σε κάποιον επισκέπτη το μουσείο είναι επίσης πολλά. Όλα αυτά συνθέτουν ένα μείγμα πολύ ιδιαίτερο που μπορεί ο καθένας να βρει ένα κομμάτι και να ενταχθεί» σημειώνει και τονίζει ότι «Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ «φρέσκος» για να σας μιλήσω γι αυτό γιατί τώρα πρόσφατα έγινε η εκλογή.»

Όσον αφορά στα νέα του σχέδια, όπως τονίζει ο κος Τσότσος, «Θα βάλουμε από κοινού τους στόχους. Η ΦΕΞ δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου, χρειάζεται χέρια και βοήθειες από όλους. Υπάρχουν ιδέες. Θα καταγραφούν και θα μπουν σε μια σειρά προτεραιότητας. Επειδή η ΦΕΞ είναι σημείο αναφοράς στην Ξάνθη και στα πολιτιστικά δρώμενα, πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τις δομές της και να μπουν οι βάσεις που θα είναι κοινές για όλους. Είναι μια ομοσπονδία πολιτισμού. Πρέπει να υπάρξει μια κοινή βάση για όλους, κι ένας κοινός τόπος.» Υπερασπιστής των συνεργασιών και ο ίδιος υποστηρίζει ότι πάντοτε οι συνεργασίες είναι στο «αίμα» της ΦΕΞ, όπως και στην ιδιοσυγκρασία του διευθυντή της, του κ. Πασχάλη Ξανθόπουλου. «Ο Πασχάλης Ξανθόπουλος είναι γεννήτρια ιδεών, είμαστε τυχεροί που τον έχουμε κι οποιαδήποτε συνεργασία και με την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, όλο τον κόσμο είναι εφικτή» δηλώνει κι εύχεται για το νέο έτος «Ελπίζω να υπήρξε ενδοσκόπηση όλων και στο χώρο της τέχνης. Ποιοι είμαστε, ποίοι θέλουμε να είμαστε και πού θέλουμε να πάμε, γιατί είχαμε χαθεί τις προηγούμενες μέρες.»
Φώτο: Ο κος Απόστολος Τσότσος με τον κο Πασχάλη Ξανθόπουλο Ρεπορτάζ –κείμενο- φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος