Κομοτηνή- Ο. Ματσούκα: Η άσκηση της τρίτης ηλικίας οδηγεί στην ποιότητα ζωής

«Πραγματικά είναι ένα μέρος του πληθυσμού που πλήττεται ιδιαίτερα από την Πανδημία, παρόλο αυτά ανά την Ευρώπη έχουμε το μικρότερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων στην ομάδα των ηλικιωμένων διότι υπάρχει η οικογένεια και στηρίγματα της, υπάρχει ακόμη η φροντίδα των ηλικιωμένων» δήλωσε η κα Ουρανία Ματσούκα, καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. .

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» για την άσκηση και ποιότητα ζωής στην Γ’ Ηλικία, παίρνοντας αφορμή από την συμμετοχή της στην Ακαδημία Δομή Δια Βίου Μάθησης, υπενθύμισε ότι με το ΚΑΠΗ της Κομοτηνής γίνονται δράσεις στις οποίες αλληλεπιδρούν παιδιά και ηλικιωμένοι.

«Κατακτάται η ποιότητα στη ζωή αυτών των ανθρώπων, ειδικά όλοι οι ηλικιωμένοι στην Επαρχεία είναι σε καλά επίπεδα έχοντας την άμεση επαφή με τη Φύση» τόνισε η κα Ματσούκα επισημαίνοντας ότι « Στα μεγάλα αστικά κέντρα η συμβολή γυμναστών είναι καθοριστική με τις χρήσιμες οδηγίες για το πώς να περπατάει ένας ηλικιωμένος, πώς να ασκείται. Άλλοτε με περπάτημα, άλλοτε με ποδήλατο, ό,τι μπορεί κανείς να κάνει».

Σύμφωνα με την κα Ματσούκα, στην Τρίτη Ηλικία, το σημαντικότερο κομμάτι είναι η ψυχολογία της και ό,τι αυτό συνεπάγεται. «Κοιτάμε μπροστά . Το ευ ζην συμπεριλαμβάνει καθημερινή φυσική δραστηριότητα, καθημερινό περπάτημα τουλάχιστον μισής ώρας με μέτρημα των σφυγμών, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα ώστε να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο». Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι είναι πολύ σημαντική η λειτουργία της Ακαδημίας, Δομής Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας για τους πολίτες.
Συνέντευξη-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος