Κομοτηνή: Ο Marco Fantuzzi ομιλητής στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 στη σειρά των επιστημονικών διαλέξεων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 του Επιστημονικού Colloquium του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα μιλήσει ο Marco Fantuzzi, Καθηγητής της Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Roehampton, με θέμα:
“Realism of the Humble and of the Grand in Eur. Electra”.

Η διάλεξη θα δοθεί διαδικτυακά (εξ αποστάσεως) και θα μπορούν όλοι να την παρακολουθήσουν στον εξής «σύνδεσμο»:

https://meet.lync.com/duth/gpapagia/8J07618N

(ο σύνδεσμος υπάρχει και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ.: https://helit.duth.gr/event/colloquium-2020-2021 )

Ώρα τηλεδιάσκεψης: 18.00-20.00

O Marco FANTUZZI είναι σήμερα καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Roehampton (Λονδίνο). Έχει διδάξει όμως στο παρελθόν σε πολλά πανεπιστήμια: στο Τρέντο, στη Φλωρεντία, επί σειρά ετών στην Macerata (Κεντρική Ιταλία – Αδριατική) και ως επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια των Η.Π.Α.
Η συγγραφική του παραγωγή είναι πολύ μεγάλη και έχει τύχει ευρύτατης διεθνούς αναγνώρισης με πολλά βραβεία και υποτροφίες στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α., καθώς είναι από τους πλέον ειδικούς σε θέματα ελληνικής ποίησης, με έμφαση στην ελληνιστική εποχή. Από τις πολλές μονογραφίες του ξεχωρίζουμε την παρουσίαση για το ελληνιστικό ποίημα «Επιτάφιος Αδώνιδος» του Βίωνα, το βιβλίο του για τον Απολλώνιο Ρόδιο και την επική του ποίηση, το έργο αναφοράς Tradition and Innovation in Hellenistic Poetry (μαζί με τον Richard Hunter), που πρώτα κυκλοφόρησε στην ιταλική γλώσσα και έχει μεταφραστεί στην ελληνική (εκδ. Πατάκη) με τον τίτλο «Ο Ελικών και το Μουσείο», επίσης μια μονογραφία για τον Αχιλλέα σε διακειμενική εξέταση, και την κριτική έκδοση του δράματος «Ρήσος» που αποδίδεται στον Ευριπίδη. Ο Fantuzzi ασχολήθηκε σε πάμπολλες μελέτες του, εκτός από τον Θεόκριτο και τη βουκολική ποίηση, με όλους τους μείζονες ελληνιστικούς ποιητές, όπως τον Καλλίμαχο, τον Ποσείδιππο, και τον Απολλώνιο Ρόδιο, αλλά και με πολλούς ελάσσονεςˑ με θέματα πρόσληψης και διακειμενικότητας, με τη Νέα Κωμωδία και τις ειδολογικές κατηγορίες στην κλασική γραμματεία. Υπήρξε συνεπιμελητής πολλών σημαντικών συλλογικών τόμων, όπως του Brill’s Companion to Greek and Latin Pastoral (2006, μαζί με τον Θ. Παπαγγελή), του αντίστοιχου τόμου (του ίδιου εκδοτικού οίκου) για τον επικό κύκλο και την πρόσληψή του στην αρχαιότητα (The Greek Epic Cycle and its Ancient Reception, 2015, μαζί με τον Χ. Τσαγγάλη), καθώς και ενός τόμου για την ιστορία του δακτυλικού εξαμέτρου (1995, μαζί με τον R. Pretagostini).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος