Κομοτηνή: Ο Κώστας Μαυρίδης λέει: «Πάμε αν θες σινεμά»

Ένα ακόμη τραγούδι, το «Πάμε αν θες σινεμά» που κυκλοφορεί από την εταιρεία  Ogdoo Music Group με ερμηνεύτρια την Χριστίνα Λάμπρου και μουσική του Κομοτηναίου Νίκου Ντέκουλη, (που ζει και εργάζεται στην Αθήνα και είναι ένας «εξαιρετικός μουσικός», όπως λέει ο στιχουργός, ο Κώστας Μαυρίδης), κυκλοφορεί τις ημέρες της καραντίνας, της Πανδημίας, του περιορισμού. Κι, όμως, αυτό μπορεί και “μιλά” για τους νεανικούς έρωτες που ανθίζουν στο σκοτάδι της Κινηματογραφικής Αίθουσας.

Κομοτηνή: Ο Κώστας Μαυρίδης λέει: «Πάμε αν θες σινεμά»
Ο κος Κώστας Μαυρίδης, στιχουργός

«Το μουσικό κομμάτι «Πάμε αν θες cinema» προέκυψε από μια θεατρική παράσταση με ασυνήθιστα τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο, που εγώ έκανα την σκηνοθεσία, γράφοντας το. Η μουσική παράσταση δεν έγινε ποτέ, το τραγούδι, όμως, έμεινε» διηγείται ο κ. Κώστας Μαυρίδης, εκπαιδευτικός θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» σημειώνοντας με χαμόγελο ότι «Υπάρχουν ακόμη κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι στον δύσκολο καιρό ονειρεύονται ακόμη». Μιλώντας για το μήνυμα που περνά το τραγούδι του σημειώνει πως αυτό είναι να ξαναβρούμε τον παιδικό μας εαυτό και να ξαναρχίσουμε να ονειρευόμαστε. «Ο Κινηματογράφος είναι το όνειρο, να ξαναγίνουμε παιδιά, να γνωριστούμε ξανά μέσα από όλο αυτό, το οποίο μας φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με τον εαυτό μας».

Όπως εξηγεί ο κος Μαυρίδης έχει “συμβεί” στους ήρωες του τραγουδιού, πάνε σινεμά και προσπαθούν να θυμηθούν το ξεκίνημα τους, τον έρωτά τους, είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα. «Όπως όλοι προσπαθώ πολύ τις ημέρες της Πανδημίας, η διαδρομή δεν είναι ευθεία, είναι ανηφόρα κατηφόρα και όλοι μπορούμε να βρούμε εκείνα τα στοιχεία που θα μας κρατήσουν» δηλώνει μιλώντας για τον έναν χρόνο συμπόρευσης με τον κορονοϊό. «Δεν θεωρώ ότι οποιαδήποτε δοκιμασία είτε λέγεται Πανδημία, είτε κάπως αλλιώς πρέπει να μας ρίξει κάτω» τονίζει και επισημαίνει ότι τίποτα δεν πρέπει να μας στερήσει το δικαίωμα μας να ελπίζουμε ότι έρχονται καλύτερες μέρες.

«Να είμαστε καλά με τον εαυτό μας. Από εκεί ξεκινούν όλα. Ο,τι φέρουμε εμείς μέσα μας ή λείπει από εμάς τους ίδιους μεταφέρεται- προβάλλεται και στους άλλους γύρω μας και αυτό προσλαμβάνουμε μετά. Όταν ένας άνθρωπος προσπαθεί να ισορροπεί μόνος του με τον εαυτό μετά μπορεί να προσεγγίσει πιο θετικά και τους άλλους αυτό πιστεύω κι αυτό μου έμαθε η Πανδημία» αποκαλύπτει ο κος Μαυρίδης.
Όσον αφορά στην πορεία δημιουργίας ενός τραγουδιού; «Είναι μακρύς και δύσβατος ο δρόμος της δημιουργίας» λέει και γελά προσθέτοντας « δεν είναι spreed, είναι Μαραθώνιος , πρέπει να έχει κανείς πολύ υπομονή και θέληση. Δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Έρχονται στιγμές, που απογοητεύεσαι, που θεωρείς ότι δεν υπάρχει διέξοδος. Αρκεί, όμως, να περιμένεις και να αγαπάς αυτό που κάνεις» .
Όπως λέει πάντα αυτο-σαρκαζόμενος και με ιδιαίτερο χιούμορ «Αν αγαπάς εσύ κάτι, το αγαπάει και ο κόσμος. Εφόσον είναι γέννημα αγάπης και ελπίδας και πάρα πολύς προσπάθειας, τότε θα το αγαπήσουν και οι άλλοι».
Πώς νιώσατε τον ρωτήσουμε, πριν οι δρόμοι μας χωρίσουν, όταν το ακούσατε ;« Είναι μια συγκίνηση το άκουσμά του» απάντησε εξηγώντας « Ακούω τους στίχους και είμαι αυστηρός ακροατής πια. Πάντως το έχω ακούσει τόσες φορές και δεν το έχω βαρεθεί ακόμη».
Φώτο:Κώστας Μαυρίδης ρεπορτάζ –κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Info

Διαβάστε και ακούστε εδώ:

https://www.ogdoomusicgroup.gr/diskografia/christina-lamprou-pame-an-thes-cinema

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος