
Όπως λέει ο κος Εύθυμης Δαγκούλης, ο ιδιοκτήτης αυτού του ιδιαίτερου μπαξέ μέσα στην πόλη, τα έσπειρε τον Σεπτέμβριο, κάποια από αυτά και κάποια τώρα. «Αν τα σπείρεις τώρα, σε σαράντα μέρες είναι έτοιμα και θα μπορείς να κόψεις να βάλεις στο τραπέζι σου» λέει και προσθέτει ο εργασιομανής συνταξιούχος «Δεν πάω στα καφενεία, πού και πού μόνο, για κανένα ποδόσφαιρο.»

Ο «μπαξές» σε γλάστρες στην πόλη δεν είναι τίποτα μπροστά στον μπαξέ που έχει δημιουργήσει στο κτήμα του «Αυτό δεν είναι τίποτα, στο κτηματάκι μου έχω τα πάντα! Σκόρδα κρεμμύδια, άνηθο, μαϊντανό, αρακά, σέσκουλα, ρόκα και κουκιά» λέει και προσθέτει: «Κάθε μέρα, μέρα -παραμέρα, τριάντα και χρόνια ασχολούμαι μ’ αυτά. Δεν βαριέμαι, δεν με πειράζει. Μου αρέσει η ενασχόληση με τη γη. Το ευχαριστιέμαι.» λέει ξανά και επιστρέφει στη δουλειά. Μέχρι να βράσουν τα κουκιά παραγωγής του και να έρθει η ώρα για φαγητό προλαβαίνει να ελέγξει την υγρασία σε όλες τις γλάστρες, μια προς μια, κι ας μην είναι λίγες…
Φώτο: Ο κος Εύθυμης και οι γλάστρες του ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος