Κομοτηνή: Ο κορονοϊός άλλαξε τις συνήθειες και οι επαγγελματίες της αναψυχής έχασαν πελάτες

Η δίχρονη αναγκαστική ανάπαυλα της πανδημίας με τον εγκλεισμό και τους αυτοπεριορισμούς από τη μια και τα αυξημένα κόστη των νοικοκυριών από την άλλη δημιουργούν νέες συνήθειες στους κατοίκους της Ροδόπης με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων της αναψυχής να παραπονιούνται ότι: «Είναι αναγκασμένοι να κλείνουν πια νωρίς», καθώς, όπως λένε, «έχασαν τους πελάτες τους».

«Ευρωπαϊκές συνήθειες» έχουν αποκτήσει εκόντες άκοντες οι Κομοτηναίοι. «Χάσαμε τους πελάτες μας» υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εστίασης κι αναψυχής και οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς προσθέτουν: «Άλλες εποχές, προ του κορονοϊού, αλλά και της οικονομικής κρίσης θα φάνταζε περίεργο να κλείνουμε πριν τις 00:00, τώρα είναι ο κανόνας».

Εκτός από τη «συνήθεια» της παραμονής στο σπίτι που τους «άφησε» η πανδημία στέκονται και στην έλλειψη χρημάτων ή στην ανάγκη περιορισμού των εξόδων τους. Όπως δήλωσε σήμερα, 3-11-2022, στο www.ertnews.gr συνταξιούχος του χώρου, «πριν δέκα χρόνια η εικόνα ήταν διαφορετική».

Η μόνη «απάντηση» που μπορούν, όπως δηλώνουν εν ενεργεία επαγγελματίες να δώσουν, είναι «να περιορίσουμε τις τιμές για να μην χάσουμε και τους ελάχιστους πελάτες που έχουμε». Περιορισμός στις αυξήσεις, αλλά όχι και στα έξοδα, όπως λένε, καθώς «είτε με δύο πελάτες είτε με περισσότερους η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται, ομοίως και τα έξοδα της θέρμανσης το χειμώνα».

Στέκονται θετικά στο μέτρο που υπήρξε από την πλευρά της πολιτείας μέσω των Δήμων για επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων τους. Αλλά ζητούν επιπλέον κινήσεις που θα τους διευκολύνουν σημειώνοντας τον εξωραϊσμό της πόλης και τα επιπλέον βήματα στην εικόνα της για την προσέλκυση επισκεπτών αναφέροντας το παράδειγμα της καθαριότητας, που δημιουργεί πάντα μια θετική εικόνα σε έναν τόπο ή αυτό της διοργάνωσης εκδηλώσεων.

Φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος