Κομοτηνή: Ο Καραγκιόζης είναι ακόμη εδώ

Νικητής ο Καραγκιόζης και σε αυτή τη «μάχη»! Τη «μάχη» με την πανδημία. Δύο χρόνια ήταν μεγάλο διάστημα,το στοίχημα,όμως κερδήθηκε. Το κοινό όχι μόνο δεν τον ξέχασε, αλλά τον αγάπησε ακόμη περισσότερο και οι άνθρωποι του, οι άνθρωποι που του δίνουν πνοή, εμφανίζονται τώρα πιο δημιουργικοί.

«Θέλαμε κατά τη διάρκεια της Πανδημίας να συνεχίσουμε να είμαστε δημιουργικοί» είπε η Νατάσα Μιχαηλίδου και σημείωσε «Ετοιμάζαμε καινούργια πράγματα και θέλαμε να τα δει και ο κόσμος, να τα παρουσιάσουμε και να αρχίσουμε να ανοιγόμαστε».
Όπως τόνισε η αρχή έγινε από την Ξάνθη κι ακολούθησαν δράσεις σε όλη την Ελλάδα «Τα «Παραμύθια του Καραγκιόζη» έχουν ως σκοπό να φέρουν τον Καραγκιόζη στο σήμερα μέσα από διάφορους τρόπους, τα παραμύθια είναι ένας από αυτούς από τα οποία προκύπτουν καινούργιες παραστάσεις».
Κάπως έτσι προέκυψαν τα καινούργια διηγήματα που έχουν σαν αφορμή και σαν θέμα τον κόσμο του Θεάτρου Σκιών, δηλαδή καραγκιοζο-παίκτες και γεγονότα από τον κόσμο του Θεάτρου Σκιών. « Και το σήμερα και το χθες είναι «μπλεγμένα», μαζί και τα ιστορικά γεγονότα, αλλά και η σύγχρονη επικαιρότητα» όλα έτοιμα να γοητεύσουν τον Καραγκιόζη κι εκείνος με τη σειρά του το κοινό.
«Πράγματι», παραδέχεται η κα Μιχαηλίδου, «και κάνει λόγο για το χθες και το σήμερα, για τα ιστορικά και την μυθοπλασία, για δημιουργικό μπλέξιμο που γοητεύει και οδηγεί τον κόσμο του θεάτρου σκιών, το καραγκιόζη σε νέες περιπέτειες».
Όπως εξηγεί η κα Μιχαηλίδου «Μέσα από την Παράδοση ο καραγκιόζης «μιλάει» στο σήμερα, «πατά» στο χθες και θέλει να «μιλάει» στο πάντα» είπε δηλώνοντας ευτυχής για τη συνεργασία με τον σκιτσογράφο Νικόλα Δημητριάδη, για τη φιλοξενία στην Περιοδική Ένωση του Πανελληνίου Σωματείου Θεάτρου Σκιών, αλλά και για το βήμα εξωστρέφειας με τη συμμετοχή σε ντοκιμαντέρ του Arte. «Αυτή η συνεργασία προέκυψε όταν το κανάλι ήρθε στην περιοχή και θέλησε να δείξει και τη δουλειά μας. Προσπαθήσαμε να τους μυήσουμε στον κόσμο του Καραγκιόζη, στον κόσμο του Θεάτρου Σκιών» .
Στην Ευρώπη ό,τι υπήρχε ήταν οι «Κινέζικές Σκιές». Ο καραγκιόζης γοητεύει χωρίς να καταλαβαίνουν οι ξένοι τη γλώσσα, γοητεύει ακόμη και με τις κινήσεις του θεάτρου σκιών. “Μια σκιά του μας μαγεύει όλους”. είπε η κα Μιχαηλίδου μην λησμονώντας να αναφερθεί ακροθιγώς στην πολύ δημιουργική και πρωτοπόρα παρουσία του καραγκιόζη στο Μουσείο Μεταξιού.
«Μέχρι τις 13 Ιουνίου η έκθεση: «Όλες οι Τέχνες για τον Καραγκιόζη» εμπλουτισμένη με καινούργια έργα, υφαντά, έργα ζωγραφισμένα πάνω σε μετάξι για τον καραγκιόζη» περιμένει το κοινό.
Τα «Παραμύθια του Καραγκιόζη» αρχίζουν τις παραστάσεις το επόμενο σαββατοκύριακο στη Θάσο, με ζωντανή μουσική και τον Ιούνιο στην Αθήνα και έπεται συνέχεια. «Περιμένουμε τις ζωντανές παραστάσεις για να συναντηθούμε με το κοινό» σημείωσε η κα Μιχαηλίδου μην κρύβοντας τη μεγάλη έλλειψη που δημιούργησε η απουσία τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος