Κομοτηνή: Ο Κ. Κατσιμίγας για το φράγμα του Κομψάτου

Το θέμα του Φράγματος του Κομψάτου επαναφέρει ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής πρωτοβουλίας ο κος Κώστας Κατσιμίγας με αφορμή την έγκριση υλοποίησης έργου άρδευσης 57.000 στρεμμάτων στον κάμπο της Ξάνθης από τα νερά του Νέστου, έργο που θα υλοποιηθεί με ΣΔΙΤ και είναι προϋπολογισμού 203 εκ. ευρώ.
«Το έργο είχε αμφισβητηθεί ως προς αποτελεσματικότητα του διότι ο Νέστος τροφοδοτεί με νερά δύο φράγματα της ΔΕΗ στη Δράμα και αρδεύει ήδη 200.000 στρέμματα στον κάμπο της Χρυσούπολης» αναφέρει ο κος Κατσιμίγας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι: «Την ίδια στιγμή το φράγμα του Κομψάτου με προϋπολογισμό 230 εκ. ευρώ που θα άρδευε 200.000 στρέμματα σε Ξάνθη και Ροδόπη και θα έλυνε τα προβλήματα υφαλμύρινσης απορρίφθηκε μετ’ επαίνων, ως έργο φαραωνικό. Ενώ οι λόγοι απόρριψης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχουν απαντηθεί από τους μελετητές, ουδέποτε αυτές οι μελέτες επαναξιολογήθηκαν. Να σημειωθεί ότι το φράγμα του Κομψάτου εάν είχε κατασκευαστεί θα είχε χωρητικότητα 250 εκ. κυβικών μέτρων νερού και θα ήταν ο μοναδικός ταμιευτήρας νερού στην ΒΑ Ελλάδα με νερά που προέρχονται αποκλειστικά από την Ελληνική επικράτεια με ότι αυτό σημαίνει και για στρατηγικούς λόγους. Να σημειωθεί ότι ολόκληρη η Βορειοανατολική Ελλάδα αρδεύεται με νερά που προέρχονται από τη Βουλγαρία (Στρυμόνας, Νέστος, Έβρος). Στην περίπτωση του φράγματος Κομψάτου λεφτά δεν υπάρχουν».
Δείτε εδώ την ανακοίνωση:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_10-11-2021

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος