Κομοτηνή: Ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης στηρίζει τους μικροβιολόγους

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης στηρίζει το κλείσιμο των ιδιωτικών εργαστηρίων τους, που αποφάσισαν οι μικροβιολόγοι του νομού Ροδόπης, το οποίο έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως και τις 30 Νοεμβρίου.

Οι μικροβιολόγοι – βιοπαθολόγοι διαμαρτύρονται “εντόνως για τα ληστρικά μέτρα που υιοθετούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, προκειμένου να μειώσουν στο έπακρο τα έξοδα του κλειστού προϋπολογισμού για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας” όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΣ Ροδόπης.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι: “Στην καταχρηστική μείωση των τιμών του κρατικού τιμολογίου (45%), στην υποχρεωτική μηνιαία έκπτωση βάσει τζίρου, η οποία δύναται σε ένα μεσαίο Εργαστήριο να φτάσει και το 20-30% (rebate) και στο δυσβάσταχτο μέτρο του clawback (υποχρεωτική επιστροφή του 44% της αμοιβής για τις ήδη εκτελεσμένες εξετάσεις), έρχεται να προστεθεί και η προείσπραξη του clawback του επόμενου έτους. Τα μέτρα αυτά στραγγαλίζουν οικονομικά τα ιδιωτικά Εργαστήρια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας”.

Επισημαίνεται δε πως: “Αρνούμενοι να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα και την αξιοπιστία των εξετάσεων τους, αποφάσισαν να κλείσουν τα εργαστήριά τους.” με τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης να σημειώνει: “Στηρίζουμε τον αγώνα τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος