Κομοτηνή: O Δ. Λιόλιος για το τραγούδι του «Λευκές Νύχτες»

«Η εποχή της «παγκόσμιας κρίσης» που οι περισσότεροι εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον νιώθουμε να εισχωρεί με γρήγορους ρυθμούς ολοένα και περισσότερο στην καθημερινόπτητά μας, έχει σίγουρα πολλές οπτικές για να την κοιτάξει ο καθένας μας» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (7-5-2021) ο μουσικός-ερμηνευτής, Δημήτρης Λιόλιος παρουσιάζοντας το καινούργιο του τραγούδι «Λευκές Νύχτες».

Με αφορμή το διάστημα της πανδημίας, που -όπως είπε – «δεν άφησε κανέναν ανέπαφο» έκανε λόγο, για μια ιδιαίτερη οπτική που πρέπει να έχουμε αποκτήσει όλοι παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όχι εγρήγορσης, αλλά λήθαργου. «Βλέποντας μ ε τα μάτια του παιδιού που ζει μέσα στον καθένα μας, ίσως, η μουσική να μας δώσει τον τρόπο να συνειδητοποιήσουμε το τώρα» είπε.

Ο κος Λιόλιος μιλώντας με ειλικρίνεια καταφέρνει μέσα από ένα τραγούδι μόλις τριών λεπτών να πείσει το κοινό του, να προσπαθήσει «κτίσει» μια νέα ζωή επάνω στο τεράστιο κενό που έχει δημιουργήσει αρχικά η κρίση και εν συνεχεία το διάστημα της αυτο-απομόνωσης.

Το τραγούδι με τίτλο: «Λευκές Νύχτες» κυκλοφορεί ψηφιακά από την «Καθρέφτης Ήχων Αληθινών – Musicmirror» σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής. «…Κάποτε ήξερα ανθρώπους που αγαπούσαν να γνωρίζουν τώρα όλοι ξέρουν, μα δεν τους γνωρίζω πια εγώ…» παρατηρήσαμε «δανειζόμενοι» δύο στίχους από το τραγούδι, που ο ίδιος έγραψε και ερμηνεύει για να τον ακούσουμε να γελά σημειώνοντας προβληματισμένος: «Πράγματι, κάπου χάσαμε την όρεξη της γνωριμίας με το καινούργιο, την αγάπη για την εξερεύνηση νιώθοντας, πως όλα τα ξέρουμε».

Συνέντευξη-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος