Κομοτηνή: Νυχτερινή εργασία για την στήριξη της οικογένειας και σπουδές για ένα καλύτερο μέλλον

Εργάζεται Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, αλλά και όταν πραγματοποιούνται ορκωμοσίες. Φοιτήτρια στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Κομοτηνής η Σοφία στα 19 της χρόνια στηρίζει την οικογένειά της, αντί εκείνη οικονομικά να την στηρίζει, όπως συνηθίζετε. «Έτσι πρέπει» λέει σεμνά και «ξετυλίγει το κουβάρι» της δικής της προσπάθειας.

«Τα εργάσιμα βράδια πιάνω δουλειά στις δέκα και μισή το βράδυ και τελειώνω στις 06:30 το επόμενο πρωί» δήλωσε στο www.ertnews.gr σήμερα Παρασκευή 18-11-2022 κρατώντας τα παπούτσια της άθλησης στα χέρια για το μάθημα στο ΤΕΦΑΑ που την περιμένει λίγο μετά το τέλος της νυχτερινής εργασίας.

Ξεκίνησε να εργάζεται από πέρσι. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά και νιώθει πιο σίγουρη φέροντας εις πέρας τις εργασίες που της έχουν αναθέσει: σερβίρισμα και πώληση λουλουδιών. Στο ερώτημα «γιατί εργασία μαζί και σπουδές;» απαντά «για την ενίσχυση της οικογένειας» και εξηγεί «όταν συμπληρώνω ένα συγκεκριμένο ποσό το στέλνω στην οικογένεια και τα υπόλοιπα τα κρατώ για την κάλυψη των δικών μου εξόδων». Το καλύτερο μεροκάματο, πενήντα ευρώ την βραδιά, όπως είπε, την οδήγησε στην νυχτερινή εργασία, αλλά και οι σπουδές που δεν πρέπει να αφεθούν πίσω.

Κάθε Κυριακή πρωί «η απίστευτη κούραση, η ψυχολογική φθορά και ο πολύς κόπος» που νιώθει απoζημιώνονται με την καταβολή των δεδουλευμένων. Όσον αφορά εκείνα που νιώθει να χάνει; «Χάνω προσωπικό χρόνο και ύπνο». Και στο ερώτημα «εάν νιώθει να κινδυνεύει;» απαντά «δεν είναι πολύ επικίνδυνα, ό,τι πρέπει για την ηλικία μας» σημειώνοντας παράλληλα ότι «Δεν λείπουν τα σχεδία για το μέλλον. Θέλω να πετύχω επαγγελματικά» λέει και ανεβαίνει στο πρώτο λεωφορείο για τις εγκαταστάσεις της σχολής της. Η νυχτερινή εργασία δίνει τη σκυτάλη στο πρωινό μάθημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος