Κομοτηνή: Νοσηλεύτριες και ιατροί στο πρώην ΙΚΑ στην πρώτη γραμμή της επιχείρησης “Ελευθερία”

Εβδομήντα χιλιάδες (70.000) εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν τους πρώτους 14 μήνες λειτουργίας του Εμβολιαστικού Κέντρου κατά του Covid-19 στους χώρους των ιατρείων του πρώην ΙΚΑ.

«Ήταν μι μεγάλη προσπάθεια, όλη αυτή που προηγήθηκε. Τώρα βρήκαμε σιγά – σιγά τους ρυθμούς μας», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» η νοσηλεύτρια ΤΕ- Υπεύθυνη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και Εμβολιασμού, Μαρία Γεωργιάδου.

Ήταν 8 Φεβρουαρίου του 2021, πρώτη ημέρα του εμβολιασμού, όταν έξι νοσηλεύτριες με αρκετό δισταγμό έκαναν τις πρώτες δόσεις εμβολίου. «Δεν γνωρίζαμε πολλά, είχαμε δισταγμό, αλλά κυρίως δέος γι’ αυτή την προσπάθεια. Δείξαμε σεβασμό και ως προς το φιαλίδιο –ήταν κάτι πολύτιμο- και ως προς τον κόσμο, που φοβόταν για τις παρενέργειες και τις αλλεργικές αντιδράσεις».
Στην πορεία όλα εξελίχθηκαν ομαλά χάρη στη συνεργασία των ίδιων των εργαζομένων και των πολιτών. Μάλιστα η κα. Γεωργιάδου έκανε λόγο για πολίτες πολύ συνεργάσιμους και πολύ τυπικούς.
Τέσσερα “φλακόν”, 24 δόσεις την πρώτη ημέρα, μετά οκτώ “φλακόν” και φτάσαμε τον Ιούλιο του 2021 60 “φλακόν” την ημέρα , δηλαδή δόσεις για 400 εμβολιασμούς. Η κάλυψη των νέων αναγκών έγινε με μεταφορά και ενίσχυση προσωπικού από διάφορα άλλα εργαστήρια. «Θέλαμε δέκα άτομα σε κάθε βάρδια λόγω των εμβολιασμών και εμείς ήμασταν όλες κι όλες έξι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, τόνισε πως αυτή η δοκιμασία της εμβολιαστικής κάλυψης ανατροφοδότησε το χώρο της. Ήταν, όπως είπε, κάτι που είχε λιμνάσει και άρχιζε να μην παρουσιάζει ενδιαφέρον ακόμη και για τον κόσμο. Ωστόσο, επισκεπτόμενοι οι πολίτες ξανά ή κάποιοι από αυτούς για πρώτη φορά το χώρο, γνώρισαν από κοντά τη λειτουργία του και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν.

Τέλος, υπενθύμισε ότι σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση για την ηλικιακή ομάδα των 80+ και ακολουθούν την επόμενη εβδομάδα στο κλείσιμο των ραντεβού οι 70+. «Δεν είναι υποχρεωτική, τα πιστοποιητικά με την 3η δόση ισχύουν, απλά υπάρχει ισχυρή σύσταση – προτροπή από το υπουργείο να εμβολιαστούν οι ηλικίες αυτές με την 4η δόση, όπως επίσης και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα», είπε η κα Γεωργιάδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος