Κομοτηνή – Νίκος Ντεκούλης: Ένας σπουδαίος μουσικό συνθέτης -δημιουργός

Ο Νίκος Ντεκούλης, ο Κομοτηναίος μουσικός συνθέτης και δημιουργός, φιλοξενήθηκε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (24-8-2021). «Ένα πολυσχιδές ταλέντο, χαμηλών τόνων πάντα ο οποίος κινείται σε πολλά μουσικά επίπεδα. Μπορεί να ερμηνεύει σαν πιανίστας, να συνθέτει, να κινείται στο χώρο της κλασικής μουσικής, να διδάσκει και παράλληλα να επεκτείνει τις δραστηριότητες τους σε συνθέσεις που αφορούν μπαλάντες, διασκευές δημοτικών τραγουδιών σε τζαζ αποχρώσεις» με αυτά τα λόγια τον παρουσίασε ο γνωστός Κομοτηναίος δημιουργός Κώστας Μαυρίδης.

Κομοτηνή – Νίκος Ντεκούλης: Ένας σπουδαίος μουσικό συνθέτης -δημιουργόςΤο 1990 κατέβηκε στην Αθήνα για σπουδές στο ωδείο. Παράλληλα, συνεργάστηκε με ονόματα στο χώρο της μουσικής από τον ποπ σκηνή, όπως ο Σάκης Ρουβάς, ο Γιώργος Αλκαίος και ο Νίκος Οικονόπουλος, αλλά και από το χώρο της Βυζαντινής Μουσικής, της Παραδοσιακής μουσικής και της Κλασσικής Μουσικής ανέφερε ο ίδιος ο κος Ντεκούλης που εδώ και έξι χρόνια διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο των Αθηνών ως καθηγητής πιάνου. Ασχολήθηκε με τις σπουδές της jazz μουσικής, έπαιξε κανονάκι και κάπως έτσι προέκυψαν διασκευές γνωστών παραδοσιακών τραγουδιών με jazz αποχρώσεις

«Η μουσική τα «παντρεύει» όλα.» υποστήριξε προσθέτοντας ότι για τον ίδιο είναι μια η μουσική αναφέροντας πως συναντά σε άλλα ήδη κλίμακες του Μπαχ ή της Ηπείρου στην Μπλουζ μουσικές.
Στάθηκε στη συνεργασία που έχει αναπτύξει με το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Χριστίνα Σιδηροπούλου. “Ξεκινήσαμε τη συνεργασία με δύο διασκευές, με το Θρακιώτικο «Εγώ στα ξένα περπατούσα» και με το Ηπειρώτικο « Στης Πικροδάφνης τον Ανθό». Κατέθεσε μια μπαϊντούσκα επίσης και ένα Ποντιακό. Με τη συμπλήρωση των δέκα διασκευών θα παρουσιαστεί μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης” είπε.

«Πέρα από το μουσικό υπόβαθρο υπάρχει και ένα κοινωνικό στις δημιουργίες του Νίκου» πρόσθεσε ο Κώστας Μαυρίδης, που συνεργάστηκε πρόσφατα μαζί του σημειώνοντας πως συνέχεια ενημερώνεται, εξασκείται και διαβάζει. “Όλα αυτά συντελούν στο να ευρύνουν τις δυνατότητές του».

Από το Hard Rock της παιδικής ηλικίας διέκρινε Μπαχ, Βιβάλντι και Παγκανίνι. Η Τζαζ είναι προέκταση της κλασσικής μουσικής είπε συνεχίζοντας να κινείται με άνεση σε όλους τους χώρους με τη δική του φιλοσοφία, το δικό του παίξιμο, τη δική του νοοτροπία.

Ο Νίκος Ντεκούλης θα παρουσιάσει μέρος της δουλειάς του σε έργα για πιάνο στην έκθεση του “Αθηνίων” την Παρασκευή το βράδυ στην Κομοτηνή. Ήδη, έχει παρουσιάσει δουλειά του στο κοινό της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης έχοντας στα σκαριά μια συνεργασία με τον Δημήτρη Σβυντρίδη σε latin ρυθμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος