Κομοτηνή: Νέος εξοπλισμός και ενημέρωση για την αποφυγή εργατικών ατυχημάτων στο Τμήμα Καθαριότητας

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποφυγή ατυχημάτων κατά την ώρα εργασίας δίνουν οι υπεύθυνοι στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής. Σύμφωνα με δηλώσεις στο ertnews.gr του πρώην προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, κου Ανέστη, έχει ήδη πραγματοποιηθεί διανομή κατάλληλου εξοπλισμού σε παλιούς και νέους εργαζόμενους για την αποφυγή ατυχημάτων, όμοια με αυτά που καταγράφονται συχνά σε ίδια πόστα, σε άλλους δήμους της χώρας.

«Κάθε ένας και κάθε μια που εργάζεται στο Τμήμα, ανάλογα με το πόστο του/της και τα καθήκοντά του/της, παρέλαβε τα μέσα ατομικής προστασίας: φόρμα, παντελόνι, παπούτσια, γιλέκα, γάντια κ.α. ανάλογα με ό,τι προβλέπει το ΦΕΚ» τόνισε. Παράλληλα, σημείωσε ότι ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ενημέρωση των νεοπροσληφθέντων με 8μηνες συβάσεις (70 στον αριθμό ) κυρίως για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Πάγια τακτική του Τμήματος η αποφυγή ανάληψης εργασιών από τους νεοπροσληφθέντες σε θέσεις τέτοιες όπου οι κίνδυνοι να συμβεί ένα ατύχημα είναι μεγαλύτεροι, όπως πίσω από τα απορριμματοφόρα. Θετικός κρίνεται και ο ρόλος στην προσπάθεια αυτή του ανανεωμένου μηχανολογικού εξοπλισμού, που διαθέτει το Τμήμα.

Λόγω δε των πολύ υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών, αλλά και κατά τη διάρκεια του συνόλου του καλοκαιριού, η προσαρμογή του ωραρίου είναι στη διακριτική ευχέρεια του εργαζόμενου σε συνεννόηση με τον προϊστάμενό του, για την αποφυγή των κινδύνων. Προσέλευση και ξεκίνημα της δουλειάς πολύ νωρίς και τελείωμα με αποχώρηση πριν την υπερβολική άνοδο του υδράργυρου είναι η τακτική που ακολουθείται.

Ο μικρότερος αριθμός «επικουρικών» προσλήψεων, οι συνταξιοδοτήσεις των μονίμων και οι ολοένα και πιο αυξημένες ανάγκες καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω ενίσχυση (και αυτού) του Τμήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Ενιαίο Σύλλογο Εργαζομένων Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης σε σύνολο 586 οργανικών θέσεων ο Δήμος Κομοτηνής έχει κενές τις 326 θέσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος