Κομοτηνή: Νέο ξεκίνημα με αισιοδοξία και ελπίδα

«Είμαστε όλοι πολύ αισιόδοξοι. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να μας ρίξει το ηθικό.» δηλώνει η κα Ν. Χ. στην ανάπαυλα των προετοιμασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Εργαζόμενη σε ιδιωτική εταιρεία, δεν κρύβει την χαρά της για το νέο ξεκίνημα. «Πιστεύουμε στην εταιρεία και στο καινούργιο κατάστημά μας, έχουμε πολύ μεγάλη μέσα μας ελπίδα κι αισιοδοξία και ο Θεός Βοηθός. Για όλα θα παλέψουμε, θα δουλέψουμε κι ό,τι είναι να γίνει θα γίνει.» λέει και στέκεται να πάρει μια ανάσα απαντώντας στις ερωτήσεις της ΕΡΤ Κομοτηνής και της εκπομπής «Καθημερινές Ιστορίες».

“Τι είναι αυτό που την αγχώνει περισσότερο;” ρωτήσαμε την Κομοτηναία εργαζόμενη που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της με την ευχή το δικό της νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα να μην είναι το μοναδικό «Να γίνουν όλα όπως πρέπει.» απάντησε προσθέτοντας «Να μην αφήσουμε εκκρεμότητες για να είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τον κάθε πελάτη και να τον κρατήσουμε. Να πάνε όλα καλά και να μην έχουμε κανένα πρόβλημα. Να είναι όλα λυμένα πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου καταστήματος.»

Απορρίπτει και σαν σκέψη την ιδέα επηρεασμού από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα λόγω της Πανδημίας του κορονοίου και των προβλημάτων που συσσώρευσε η κρίση όλα τα προηγούμενα χρόνια. «Νομίζω ότι αν κοιτάξεις τους γύρω σου, στο τέλος δεν θα κάνεις τίποτα.» λέει και προτρέπει « Οπότε, καλά θα είναι να κοιτάξεις πώς μπορείς εσύ να φέρεις εις πέρας το στόχο σου.»

Κομοτηνή: Νέο ξεκίνημα με αισιοδοξία και ελπίδα
Σε δρόμο της Κομοτηνής στο ξεκίνημα της ημέρας με ελπίδα και αισιοδοξία για κάτι καλύτερο.

Είναι η πρώτη φορά που μετά από 14 χρόνια εργαζόμενη στην ίδια εταιρεία αναλαμβάνει τη θέση της υπευθύνου. Δίπλα της μια συνάδελφός της με πολλά χρόνια εμπειρίας επίσης και οι νεοπροσληφθέντες. «Κάθε αρχή και δύσκολη» της λέμε. «Αντλώ δύναμη από το Θεό, την προσευχή μου και τους οικείους μου, την οικογένειά μου» λέει και προσθέτει «Αν δεν επενδύσεις στον τόπο σου εσύ, ποιος θα σου φέρει θετικά αποτελέσματα, ο ξένος; Εσύ θα τον πονέσεις, θα τον αγαπήσεις, θα του προσφέρεις και μετά θα ανταμειφτείς για όλο αυτό.»

Τέλος, δεν παραλείπει να στείλει το δικό της μήνυμα αν και, όπως λέει, δεν είναι εύκολο να στείλεις μήνυμα: «Στα λόγια είναι όλα εύκολα. Το θέμα είναι πώς κάνεις το βήμα, όσο μπορούμε, μέσα στη μαυρίλα μας, να ψάχνουμε να βρούμε παραθυράκια, λύσεις και να μην μας πλακώνει το μαύρο σύννεφο γιατί αλλιώς δεν συνεχίζεται η ζωή.» σημειώνει και προσθέτει: « Η δουλειά είναι υγεία και όσο παλεύουμε θα είμαστε υγιείς.»
Φώτο: Κομοτηνή ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος