Κομοτηνή: Νέες υποδομές κι εκπαιδευτικό προσωπικό αναγκαία βήματα για τη ενίσχυση του ΤΕΦΑΑ

Την αναγκαιότητα μετεγκατάστασης και φιλοξενίας σε άλλους χώρους των μαθημάτων – πρακτική άσκηση που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της «Μεταλλουργικής» επισημαίνουν φοιτητές κι εκπαιδευτικοί στο ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής.

Κομοτηνή: Νέες υποδομές κι εκπαιδευτικό προσωπικό αναγκαία βήματα για τη ενίσχυση του ΤΕΦΑΑ
ΤΕΦΑΑ, πηγή F/B λογαριασμός ΤΕΦΑΑ

Όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα 30-1-2022 στο www.ertnews.gr ο καθηγητής αθλητικού τουρισμού κι αναψυχής, ο κος Γιώργος Κώστας, λόγω και της απόστασης (7 khm) εκτός πόλης και των δρομολογίων που αναγκαστικά χρησιμοποιούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες για τη μεταφορά τους, θα λειτουργούσε επ’ ωφέλεια των φοιτητών του Τμήματος η φιλοξενία σε άλλους χώρους εντός του campus.

Ήδη, όπως είπε, για τη δημιουργία νέων χώρων και το απαραίτητο λίφτινγκ των υπαρχουσών υποδομών έχει εξασφαλιστεί η ένταξη – χρηματοδότηση του έργου. Ειδικότερα, οι εγκαταστάσεις της Σχολής κρίνονται ικανοποιητικές, ωστόσο, λόγω του μεγάλου αριθμού των φοιτητών και των φοιτητριών και της αποχώρησης κάποιων διδασκόντων λόγω της συνταξιοδότησης (4 πέρσι και 4 φέτος) κρίνεται αναγκαία η ενίσχυσή του τόσο με εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και με νέες υποδομές . Στάθηκε δε στο μεγάλο αριθμό των φοιτητών και των φοιτητριών που κάθε χρόνο επιλέγουν να φοιτήσουν σε αυτό, γεγονός που το καθιστά ως ένα από τα πλέον δημοφιλή μεταξύ των Τμημάτων σε: Τρίκαλα, Σέρρες, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ερωτηθείς για την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών και των φοιτητριών υποστήριξε ότι επιτυγχάνεται εύκολα, κυρίως σε γυμναστήρια, κατασκηνώσεις κ.α. και σχολιάζοντας τη σύνδεση του Τμήματος με την τοπική κοινωνία ανέφερε το παράδειγμα της λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

Φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος