Κομοτηνή: Νέες επιχειρήσεις στο χώρο των τροφίμων

Array

Ολοένα και περισσότερες νέες επιχειρήσεις πωλήσεων τροφίμων και προϊόντων οικιακής χρήσης ανοίγουν και λειτουργούν στην Κομοτηνή τον τελευταίο καιρό. Συνοικιακά mini market ή μεγάλα πολυκαταστήματα δημιουργούν νέους χώρους προσπαθώντας να έρθουν όσο το δυνατόν κοντύτερα στους καταναλωτές, αποκτώντας νέα πελατεία.

Ωφελημένοι οι τεχνίτες και οι άνεργοι επαγγελματίες
Έτσι, αποθήκες που έστεκαν αχρησιμοποίητες για πολλά χρόνια, ή κτίρια που είχαν βάλει λουκέτο παραμένοντας αναξιοποίητα στο έλεος της φθοράς του χρόνου ανακαινίζονται σε χρόνο ρεκόρ κι ανοίγουν και πάλι. Δεκάδες τεχνίτες, άριστοι επαγγελματίες που έκαναν ελάχιστα μεροκάματα τα χρόνια της κρίσης, βρίσκουν και πάλι αντικείμενο υλοποιώντας με ταχείς ρυθμούς τις εργασίες ανακαίνισης, αλλάζοντας την εικόνα των παλαιών χώρων, αποτελώντας μέρος της μεγάλης παράπλευρα ωφελούμενης ομάδας.

Νέες προσλήψεις –νέες θέσεις εργασίας

Κοινό χαρακτηριστικό αυτών των νέων χώρων οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, δέκα –δεκαπέντε νέο- προσληφθέντα άτομα, στην κάθε μεγάλη επιχείρηση, αφήνουν τον “εφιάλτη” της ανεργίας πίσω τους. Όπως κοινός τρόπος δράσης η επιλογή των Ελληνικών προϊόντων και των τοπικών για τα ράφια τους. «Οι Έλληνες πια ψάχνουν τα Ελληνικά προϊόντα για να τα βάλουν στο τραπέζι τους» δηλώνει ο κος Βασίλης Μήτρογλου προϊστάμενος σε ένα νέο μεγάλο super market που άνοιξε στην Κομοτηνή τις τελευταίες μέρες. Έχοντας στο πλευρό του δώδεκα νέους συναδέλφους, ντόπιους κατοίκους, συμμερίζεται τη χαρά τους που βρίσκονται ξανά ή, κάποιοι από αυτούς για πρώτη φορά, στο χώρο της εργασίας εισπράττοντας θετικά σχόλια από τους καταναλωτές. «Χρειάζεται υπομονή και αισιοδοξία. Με πολύ δουλειά όλα παίρνουν το δρόμο τους» δηλώνει ο κος Μήτρογλου στέλνοντας το δικό του αισιόδοξο μήνυμα στους άνεργους της περιοχής. Δειλά –δειλά ο χώρος των τροφίμων φαίνεται πως αντεπιτίθεται δείχνοντας πως άντεξε τα «χτυπήματα» της κρίσης, αποτελώντας μια διέξοδο.
Φώτο: Διαφημιστική πινακίδα σε νέο χώρο Κείμενο –φωτογραφία :Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος