Κομοτηνή: Νέα συμβουλευτική δομή για τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν το πρώτο τους επιχειρηματικό βήμα

Νέα συμβουλευτική δομή θα έχουν πολύ σύντομα στη διάθεσή τους οι γυναίκες που θέλουν, αλλά δεν γνωρίζουν ακριβώς τον τρόπο, να κάνουν το πρώτο επιχειρηματικό τους βήμα. Θα έχει έδρα την Κομοτηνή και θα “αγκαλιάζει” όλη την Περιφέρεια Αν.Μ.Θ. έχοντας ως στόχο την υποστήριξη των γυναικών στο χώρο της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, της ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων.

Όπως αποκάλυψε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» η Π/Σ της Ροδόπης, Φελίνα Καζάκου, επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος ήδη μια μικρή ομάδα γυναικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας κ.α. αποτελούν τον πυρήνα της νέας δομής, η οποία θα λειτουργεί συμπληρωματικά με άλλες δομές που ασχολούνται με το αντικείμενο.

Κομοτηνή: Νέα συμβουλευτική δομή για τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν το πρώτο τους επιχειρηματικό βήμα
Η κα Φελίνα Καζάκου

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις και με τα δύο Επιμελητήρια της Ροδόπης για να δούμε που θα φιλοξενηθεί η λειτουργία της δομής», είπε η κα Καζάκου σημειώνοντας πως θα είναι Παράρτημα του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.), παίρνοντας πρωτοβουλίες και προσφέροντας δράσεις και δυνατότητες σε γυναίκες που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή.
Αρχικός στόχος του η υποστήριξη των γυναικών μέσω και της επιχειρηματικότητας και της γυναικείας απασχόλησης. Όπως είπε η κα Καζάκου θα υπάρχουν και νέες δομές που θα παρέχουν γνώση, κατάρτιση, συμβουλευτική υποστήριξη, αλλά και τρόπους, δηλαδή κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης της όποιας προσπάθειας προκύψει στο μέλλον από τις ίδιες της ενδιαφερόμενες γυναίκες.
Αναφερόμενη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ειδικά μια γυναίκα που θέλει να κάνει το δικό της επιχειρηματικό βήμα σημείωσε: «Έχουμε κάνει κάποια βήματα τα οποία νομίζω ότι δεν κρίνονται πλήρως ικανοποιητικά. Σίγουρα διανύουμε μια πολύ δύσκολη εποχή λόγω της οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε, της υγειονομικής που ακολούθησε και της κοινωνικής, ως συνέπεια και των δύο προηγούμενων, ωστόσο, ποτέ δεν θα πρέπει να σταματάμε να κοιτάμε μπροστά και να προγραμματίζουμε το επόμενο βήμα. Πάντα μέσα από αυτές τις κρίσεις και σε δύσκολες περιόδους παρουσιάζονται ευκαιρίες τις οποίες θα πρέπει οι γυναίκες να αξιοποιούν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος