Κομοτηνή: Νέα Στέγη ετοιμάζει ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ροδόπης

Έτοιμος να γυρίσει νέα “σελίδα” είναι ο Σύλλογος Μέριμνας Α.μεΑ Νοητικής  Υστέρησης Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» με την ολοκλήρωση των εργασιών ανέγερσης της πέμπτης στέγης του κτιρίου δραστηριοτήτων διημέρευσης – κέντρου αποθεραπείας αποκατάστασης, διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας.

Κομοτηνή: Νέα Στέγη ετοιμάζει ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ροδόπης«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε τα εγκαίνια των Στεγών στις αρχές Σεπτεμβρίου» δήλωσε  ο Διοικητικός Διευθυντής Ηλίας Ποιμενίδης.
Παράλληλα, σημείωσε  ότι το ίδιο διάστημα προγραμματίζονται και τα εγκαίνια στα Εργαστήρια Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες ‘’αξίΖΩ’’ Ι.Κ.Ε. «Στόχος μας είναι τώρα η πρώιμη παρέμβαση» είπε και πρόσθεσε πως είναι:«Ένα σημαντικό «κομμάτι», που θα το δουλέψουμε από εδώ και πέρα».

Κομοτηνή: Νέα Στέγη ετοιμάζει ο Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης ΡοδόπηςΌπως εξήγησε ο κο Ποιμενίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (5-7-2022) η πρώιμη παρέμβαση αναφέρεται σε μικρά παιδιά, τα οποία δεν έχουν βγάλει ακόμη βεβαίωση ΚΕΠΑ και χρειάζονται τη βοήθεια επιστημόνων για να μπορέσουν να βοηθηθούν.

Βοήθεια φιλοδοξούν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου να προσφέρουν και στις οικογένειές τούς , αλλά και στα ίδια τα παιδιά με αναπηρίες για να ενταχθούν σιγά – σιγά σε ένα καθεστώς που θα βοηθήσει την οικογένεια να αποδεχτεί το πρόβλημα και να λάβει τις υπηρεσίες που θα παρέχει.

Ήδη στις εγκαταστάσεις διημέρευσης από τα εννέα (9) παιδιά, που αρχικά φιλοξενούνταν, τώρα φιλοξενούνται δεκατρία (13) και στην πέμπτη (5η ) Στέγη θα δοθεί η δυνατότητα φιλοξενίας άλλων τεσσάρων (4), φτάνοντας  συνολικά τον  αριθμό των δεκαεπτά (17).

«Από τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών παίρνουμε τη δύναμη και συνεχίζουμε» δήλωσε ο κος Ποιμενίδης ευχόμενος να δοθεί η δύναμη σε όλους και όλες, ώστε  να υπάρξει συνέχεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος