Κομοτηνή -Ν. Σωτηρακόπουλος: Πέντε παράτυποι μετανάστες με οξεία νεφρική ανεπάρκεια στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο

Πέντε (5) περιπτώσεις οξείας νεφρικής ανεπάρκειας σε παράτυπους μετανάστες αντιμετώπισαν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικός της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο». Το ένα από τα πέντε περιστατικά κατέληξε, όπως τόνισε ο διευθυντής της Μονάδας, ο κος Νίκος Σωτηρακόπουλος, καθώς η κατάσταση στην οποία διακομίσθηκε ήταν μη αναστρέψιμη .

Κομοτηνή -Ν. Σωτηρακόπουλος: Πέντε παράτυποι μετανάστες με οξεία νεφρική ανεπάρκεια στο «Σισμανόγλειο» ΝοσοκομείοΣύμφωνα με δηλώσεις του στο www.ertnews.gr διακομίστηκαν στο «Σισμανόγλειο» με ραβδομυόλυση, πάθηση που περιλαμβάνει σύνολο συμπτωμάτων. Οι υπόλοιποι από τους πέντε και οι πιο τυχεροί ακολουθώντας την προβλεπόμενη θεραπεία και μετά από ξεκούραση κατάφεραν να επανακάμψουν. Η αποκατάσταση μεταβολικών διαταραχών, η ενυδάτωση, η αποκατάσταση ηλεκτρολυτών, ο έλεγχος για διόρθωση της νεφρικής λειτουργίας ήταν τα βήματα που ακολουθήθηκαν σύμφωνα με τον κο Σωτηρακόπουλο. Όπως είπε “μετά από πολλά χιλιόμετρα πεζοπορίας και χωρίς νερό παρουσίασαν συμπτώματα οξείας νεφρικής ανεπάρκειας”. Για τον τρόπο εντοπισμού τούς σημείωσε χαρακτηριστικά «Τους βρήκαν πεσμένους, άλλους οι κτηνοτρόφοι και άλλους οι κυνηγοί και ειδοποιώντας το ΕΚΑΒ διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο». Το μοναδικό, όπως ανέφερε Νοσοκομείο, που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους περιστατικά με παράτυπους μετανάστες καθώς η περιοχή αποτελεί πέρασμα λαθρο-διακινητών και παράνομα εισερχομένων μεταναστών.

Γενικότερα στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λειτουργούν δύο Τμήματα, το ένα όπου πραγματοποιούνται αιμοκαθάρσεις σε χρόνια νεφροπαθείς και το άλλο δέκα (10) με συμπτώματα οξείας νεφροπάθειας.
Παράλληλα, συνεπικουρούνται στο σπίτι δεκατρείς (13) άρρωστοι με περιτοναϊκές πλύσεις, λιγότεροι σε σχέση με πρόπερσι, καθώς κάποιοι πέρασαν στη φάση της αιμοκάθαρσης. Όπως σημαντική είναι η προσφορά του Ιατρικού προσωπικού της Μονάδας στις υπόλοιπες Κλινικές.

Λόγω της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα με αυτό το αντικείμενο, έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν δύο μόνο στη Ροδόπη, είναι δυσεύρετοι οι γιατροί. Όπως δήλωσε ο κος Σωτηρακόπουλος «προτιμούν την εργασία στον ιδιωτικό τομέα με περισσότερα χρήματα και απαλλαγμένοι από εφημερίες». Έτσι, από τους έξι νεφρολόγους που προβλέπεται για τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του «Σισμανόγλειου», έχουν προσληφθεί και εργάζονται μόνο τρεις (3).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος