Κομοτηνή-Ν.Σωτηρακόπουλος : Εργασίες ανακαίνισης σε δώδεκα παιδικούς σταθμούς

Εργασίες ανακαίνισης, εξωραϊσμού κι αναβάθμισης θα ξεκινήσουν την περίοδο των εορτών στους δώδεκα παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν στην Κομοτηνή, αλλά και στους οικισμούς με ευθύνη του Δήμου.

Όπως δήλωσε σήμερα στο www.ertnews.gr, ο κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας κι Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής, αξιοποιείται ένα ποσό της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, ώστε με την υλοποίηση κατάλληλων έργων να επιτευχθούν συνθήκες ασφαλούς φιλοξενίας των παιδιών. Στόχος των υπευθύνων είναι, οι παιδικοί σταθμοί να μην υστερούν σε τίποτα σε σχέση με τα ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα.

«Τον καιρό της πανδημίας είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες πάλι για την προστασία της υγιεινής και της ασφάλειας των παιδιών με πόρους του δήμο», ανέφερε σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022, ο κ. Σωτηρακόπουλος και σημείωσε, ότι τα έργα θα συνεχιστούν παράλληλα με τη λειτουργία και με τη λήψη όλων των κατάλληλων μέτρων προφύλαξης.

Συνολικά στους υπό ανακαίνιση δώδεκα παιδικούς σταθμούς φιλοξενούνται τετρακόσια (400) παιδιά, εκ των οποίων τα εκατό (100) είναι βρέφη. «Στόχος μας είναι η αύξηση των τμημάτων που δέχονται για φύλαξη βρέφη», ανέφερε ο ίδιος στο www.ertnews.gr, σημειώνοντας, ότι ήδη λειτουργούν επτά (7) τμήματα.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι μέσω ΕΣΠΑ συνολικά απασχολούνται τριάντα δύο (32) εργαζόμενοι και εργαζόμενες με συμβάσεις αορίστου χρόνου. «Είναι σημαντική αυτή η προσθήκη καθώς εξασφαλίζεται και η απρόσκοπτη, χωρίς διακοπή, παροχή υπηρεσιών στα μικρά παιδιά, και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι νιώθουν πιο ασφαλείς» κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος