Κομοτηνή – Ν. Σωτηρακόπουλος: Ένας στους δέκα Ευρωπαίους πάσχει από νεφρική νόσο

Μια «ευαισθησία» και έναν επιπλέον έλεγχο της κατάστασης της υγείας των νεφρών τους ζήτησε να επιδεικνύουν οι κάτοικοι της περιοχής ο Διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», ο κος Νίκος Σωτηρακόπουλος, καθώς χρόνο το χρόνο η αύξηση του αριθμού των νεφροπαθών είναι σημαντική.

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού (ημέρα η οποία τιμάται κάθε 2η Πέμπτη του Μαρτίου) μίλησε σήμερα Παρασκευή στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (11-3-2022). Όπως σημείωσε είναι «πάρα πολλά τα περιστατικά με ασθενείς που πάσχουν από τον νεφρό τους» σημειώνοντας πως ένας (1) στους δέκα ( 10) Ευρωπαίους πάσχει από Νεφρική Νόσο. «Δεν χρειάζεται να επισκεφτούν Νεφρολόγο, από την αρχή, αλλά αρκεί να πάνε στον Γενικό Ιατρό τους. Βήμα,όμως, που θα πρέπει να γίνει απαραίτητα», όπως είπε.

Αναφερόμενος στις αιτίες αυτού του υψηλού ποσοστού σημείωσε ότι είναι σημαντικό να προσέχει κανείς το βάρος του, «ιδιαίτερα οι υπέρβαροι», όπως επίσης: την αρτηριακή πίεση και το ζάχαρο. «Δεν θα πρέπει, όπως είπε, να γίνεται κατάχρηση στη χρήση του αλατιού, ας χρήσιμοποιούν πιπέρι, λεμόνι κ.α.» προέτρεψε. Ο κος Σωτηρακόπουλος απευθυνόμενος στις ευπαθείς ομάδες, κυρίως στους ασθενείς με διαβήτη και προβλήματα καρδιάς τους ζήτησε να κάνουν έναν τακτικό έλεγχο, όπως είπε, και να ακολουθήσουν από εκεί και πέρα πιστά τις εντολές του ιατρού τους.

Αναφερόμενος τέλος στην προσπάθεια των τελευταίων δύο χρόνων με τον κορονοϊό παρόντα ο κος Σωτηρακόπουλος σημείωσε πως αρκετοί νεφροπαθείς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, οι πιο πολλοί από αυτούς προερχόμενοι από ιδιωτικές μονάδες αιμοκάθαρσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος