Κομοτηνή- Ν.Παπακωνσταντίνου: Οι έλεγχοι για τα μέτρα Covid έφεραν αυστηρά πρόστιμα και λουκέτα

Οι έλεγχοι για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού (αποστάσεις, κανόνες υγιεινής, περιορισμοί) έφεραν, καιρό τώρα, νέα καθήκοντα στο προσωπικό του χώρου της εστίασης, της αναψυχής και της διασκέδασης. Όπως και ένα επιπλέον άγχος στους ιδιοκτήτες:Να αποφύγουν ποινές και πρόστιμα.

Στην συχνή και αριθμητικά αυξημένη διενέργεια των ελέγχων στάθηκε από την πλευρά του ο έμπειρος επαγγελματίας εστίασης και αιρετός στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, ο κος Νίκος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (14-2-2022).

Κομοτηνή- Ν.Παπακωνσταντίνου: Οι έλεγχοι για τα μέτρα Covid  έφεραν αυστηρά πρόστιμα και λουκέτα
Ο κος Νίκος Παπακωνσταντίνου

“Και ο φόβος του ελέγχου υπάρχει, αλλά και η εν-συναίσθηση από την πλευρά των καταστηματαρχών να είναι συνεπείς ως προς τους κανόνες γιατί αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι μια υγειονομική κρίση” είπε ο Κομοτηναίος επαγγελματίας και σημείωσε ότι: “Και να μπορούσε κάποιος να αποφύγει την τήρηση των μέτρων, χωρίς δηλαδή να έχει συνέπειες, δεν θα το έκανε».

Όσον αφορά στα ίδια τα αποτελέσματα των ελέγχων; Σ’ αυτά και λουκέτα σε καταστήματα καταγράφονται και τσουχτερά πρόστιμα στους ιδιοκτήτες τους, στους μη συνεπείς. «Τις περισσότερες φορές τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν είναι δυσβάστακτα» ανέφερε ο κος Παπακωνσταντίνου και σημείωσε ότι πάρα πολλές επιχειρήσεις δεν άνοιξαν την περίοδο της πανδημίας εκφράζοντας την απορία και τον προβληματισμό του: “για το αν θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά;”

«Οι έλεγχοι γίνονται και από το προσωπικό των επιχειρηματιών και από το κράτος, οπότε δεν υπάρχει χαλάρωση καθόλου, τηρούμε τα μέτρα και έτσι πρέπει» είπε. Όσον αφορά στον συνωστισμό; Τα περισσότερα καταστήματα της Κομοτηνής τηρούσαν τον κανόνα και επέτρεπαν την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους. «Υπήρχε ο φόβος του προστίμου, αυτό ήταν και χρηματικά πολύ μεγάλο και έκλεινε το κατάστημα για 15 ημέρες με μεγάλο οικονομικό κόστος» είπε ο έμπειρος επαγγελματίας. Και κατέληξε με τη σημείωση ότι: «Νομίζω ότι όλο αυτό που περάσαμε τα τελευταία δύο χρόνια και εξακολουθούμε ακόμη θα μας αφήσει και κάτι καλό όσον αφορά στην τήρηση των κανόνων  υγιεινής».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος