Κομοτηνή-Ν. Παπακωνσαντίνου: Οι παλιοί πελάτες διπλοζυγίζουν σήμερα την έξοδό τους

Τον προβληματισμό του για την παραμονή του μέτρου της απαγόρευσης των όρθιων πελατών στους χώρους διασκέδασης εξέφρασε ο Νίκος Παπακωνσταντίνου μιλώντας σήμερα Δευτέρα στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Κομοτηνή-Ν. Παπακωνσαντίνου: Οι παλιοί πελάτες διπλοζυγίζουν σήμερα την έξοδό τους
Ο κος Νίκος Παπακωνσταντίνου, αιρετός ΔΣ Κομοτηνής και επαγγελματίας στο χώρο της αναψυχής

Ο Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Κομοτηνής και επαγγελματίας στο χώρο της αναψυχής-εστίασης τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (14-2-2022) ότι αναγκαστικά, λόγω των μέτρων, η κίνηση είναι υποτονική με τους πελάτες τους να περιορίζονται στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 40 ετών. Υπενθύμισε δε ότι έχει καταργηθεί ο περιοριστικός αριθμός των (6) ατόμων ανά τραπέζι που ίσχυε μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως είπε ο κος Παπακωνσταντίνου: «Η παγκόσμια δοκιμασία της πανδημίας επηρέασε σίγουρα την υγεία του κόσμου, την ψυχολογία του κόσμου και κατέληξε στην τσέπη του κόσμου». Άρα, είχε συνέπειες στη ζωή του  καταναλωτή και σίγουρα στις επιχειρήσεις που περιμένουν από τον καταναλωτή να καταναλώσει και να διασκεδάσει, σε επιχειρήσεις εστίασης, αναψυχής, διασκέδασης όπου και ο ίδιος δραστηριοποιείται.

«Τα μέτρα που έχουν πάρει κατά καιρούς κάποια ήταν σίγουρα ορθά και προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά κάποια άλλα μέτρα ήταν άστοχα» είπε ο κος Παπακωνσταντίνου και ανέφερε το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών. «Σε ένα κατάστημα διασκέδασης όταν είναι ο ένας δίπλα στον άλλο με τα σκαμπό δεν έχει καμία διαφορά με τον ίδιο κόσμο μέσα στο μαγαζί και  να είναι όρθιοι οι πελάτες και να διασκεδάζουν. Στην εστίαση το μέτρο αυτό δεν έχει επηρεάσει τόσο πολύ γιατί ο καθήμενος σε εστιατόριο ή στην καφετέρια σίγουρα είναι πιο άνετος στο φάει ή να πιει κάτι, αλλά στη διασκέδαση υπάρχει μεγάλο θέμα».
Μάλιστα, το παραπάνω σε συνάρτηση με τα πενιχρά οικονομικά, «την τσέπη που είναι άδεια» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οδηγεί τους παλιούς πελάτες κάποτε να διπλο-ζυγίζουν σήμερα την έξοδό τους και να καταλήγουν να φάνε και να διασκεδάσουν κάπου αλλού περιορίζοντας τις εξόδους.
Περιορισμός που οδηγεί στη μειωμένη κίνηση καθώς: 1ον δεν μπορούν να βάλουν τον ίδιο αριθμό πελατών σε σχέση με πριν την πανδημία. 2ον Οι ηλικίες 35-40 και άνω αποφεύγουν να πάνε σε τέτοιου είδους καταστήματα και γιατί υπάρχει φόβος και γιατί δεν μπορούν να διασκεδάσουν, όπως διασκέδαζαν παλιά. «Συνήθως τα καταστήματα αυτά απευθύνονται σε πιο νεαρές ηλικίες και στους φοιτητές που δραστηριοποιούνται στην Κομοτηνή και δεν έχουν την αίσθηση του φόβου» είπε.
Σύμφωνα με τον κο Παπακωνσταντίνου είναι δύσκολη και για τους εργαζόμενους η συμμόρφωση των πελατών στους κανόνες που ισχύουν με συνεχείς υποδείξεις, αλλά και για τον ίδιο τον πελάτη. «Φανταστείτε τι ψυχοφθόρο είναι όταν έχει ένα δερβέναγα πάνω από το κεφάλι του να του λέει «μην κάνεις αυτό», «μην κάνεις εκείνο» και «κάνε αυτό που επιτρέπει ο Νόμος»» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος