Κομοτηνή – Ν. Κόφα: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Τμήμα Αιμοδοσίας

Κάλεσμα συμμετοχής στην καμπάνια αιμοδοσίας που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου απεύθυνε η επισκέπτρια υγείας του “Σισμανόγλειου” Νοσοκομείου, η κα Νόνα Κόφα μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (14-2-2022).

Όπως είπε η κα Κόφα οι ανάγκες για αίμα ειδικά αυτή την εποχή είναι πολύ αυξημένες και οι ελλείψεις πολλές. Σύμφωνα με την ίδια και πολλοί τακτικοί αιμοδότες έχουν νοσήσει με κορονοϊό και πολλά άτομα από το ίδιο το προσωπικό του Νοσοκομείου επίσης, εξέλιξη που δημιουργεί εμπόδια στην προσπάθειά τους. Από την άλλη, αρκετοί από αυτούς που μπορούν, διστάζουν να αιμοδοτήσουν πάλι λόγω του φόβου της Πανδημίας.

Την έλλειψη κάνει ακόμη μεγαλύτερη η ίδια η ζήτηση, καθώς λόγω των πολλών τροχαίων υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα. «Παρά το γεγονός ότι είμαστε πρώτοι στην προσφορά αίματος, στις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως, η χώρα μας δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της » ανέφερε η κα Κόφα καλώντας όλους και όλες να συνδράμουν σε αυτή την ωραία πρωτοβουλία των e-Αιμοδοτών (η ομάδα του 3ου Λυκείου Κομοτηνής).

Από σήμερα Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου έως και τη Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, από τις 09:00 έως τις 13:30(και από τις 18:00 έως τις 19:30 την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022), συνδιοργανώνεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» εθελοντική αιμοδοσία από την Ομάδα του e-Αιμοδότες και τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο».

Αναφερόμενη στην ίδια τη δυναμική της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας σημείωσε πως οι βάρδιες βγαίνουν κανονικά και οι αιμοληψίες δεν έχουν σταματήσει καθόλου. Όπως επίσης ότι η λειτουργία του Τμήματος γίνεται 24 ώρες το 24ωρο. «Είναι ένα Τμήμα που καλύπτει πάντα τις ανάγκες των κλινικών σε αίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος