Κομοτηνή – Ν. Καλομοίρης: Σοβαρά τα προβλήματα των φοιτητών – Να λάμψει η αλληλεγγύη

Την ανάγκη στήριξης του Πανεπιστημίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στην καθημερινότητά τους επεσήμανε ο γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης της ΚΝΕ Ροδόπης κος Νίκος Καλομοίρης, με αφορμή και την αυριανή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών.

Ο κος Καλομοίρης στάθηκε στη μείωση των δρομολογίων, επεσήμανε την αναγκαιότητα αύξησης του αριθμού τους. «Χωρίς ουσιαστικά να τεθεί το ζήτημα, μειώθηκαν δέκα κάθε μέρα και πέντε το σαββατοκύριακο, το τελευταίο δρομολόγιο στις 21:30 κάτι που δεν καλύπτει τις ανάγκες των φοιτητών» είπε σημειώνοντας πως είναι αναγκασμένοι για τις μετακινήσεις τους να καταβάλουν το κόστος. «Είναι ζητήματα που δεν πέφτουν από τον ουρανό, είναι συγκεκριμένες οι πολιτικές που μας οδηγούν εδώ» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι «Από τα 12 εκ ευρώ η κρατική χρηματοδότηση το 2012, έφτασε στα 4,6 μόνο την τελευταία χρόνια, δηλαδή σημειώθηκε μείωση ενός εκατομμυρίου ευρώ».

Ο Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης της ΚΝΕ υποστήριξε πως σημειώνεται ένταση της καταστολής και μέσα στα πανεπιστήμια «με την αξιοποίησή προβοκατόρικων ομάδων» και εξέφρασε την αντίθεσή του στην τοποθέτηση καμερών εντός των Σχολών, στον έλεγχο της εισόδου στα Πανεπιστήμια.

Δεν έλειψε αναφορά από την πλευρά του και στην κατάσταση των Φοιτητικών Εστιών «δεν υπάρχει πόσιμο ποιοτικό νερό, ζεστό νερό στο μπάνιο, είναι πολλά τα προβλήματα συντήρησης με τη μούχλα εντός των τειχών. Ο ένας πετάει στο μπαλάκι τον άλλον… Ο εργολάβος κοιτά πώς θα βγάλει το κέρδος του. Ενώ οι ανάγκες είναι πάγιες και πολύ συγκεκριμένες. Πόσοι μετακινούνται, πότε υπάρχει ανάγκη για πύκνωση των δρομολογίων. Ή για τη σίτιση, ζούμε σε μια χώρα που μπορούμε να τρώμε όλοι»

Τέλος, απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις αυριανές εκλογές ζητώντας να κλείσει η ψαλίδα, «να σταλεί το μήνυμα στην κυβέρνηση, μήνυμα εναντίωσης (κλείσιμο, συγχωνεύσεις, γενίκευση διδάκτρων) να λάμψει η αλληλεγγύη γιατί θα έχουμε δύσκολες μέρες μπροστά μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος