Κομοτηνή – Ν. Καλομοίρης: Άνοιγμα των ΑΕΙ και δια ζώσης λειτουργία με όλα τα μέτρα ασφαλείας

Στην ανάγκη να επαναλειτουργήσουν δια ζώσης οι πανεπιστημιακές Σχολές ώστε οι φοιτητές να γυρίσουν στο φυσικό τους χώρο, που είναι το Πανεπιστήμιο στάθηκε ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής της ΚΝΕ Ροδόπης Νίκος Καλομοίρης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες»

«Η ποιότητα στα εξ αποστάσεως δεν είναι ίδια με αυτή στα δια ζώσης μαθήματα» τόνισε και ζήτησε εκ νέου την επαναλειτουργία των Πανεπιστημιακών Τμημάτων με όρους «που θα διασφαλίζουν την υγεία των φοιτητών και των διδασκόντων (προσλήψεις, περισσότερες αίθουσες, λιγότεροι φοιτητές για την αποφυγή του συνωστισμού)».

Κομοτηνή – Ν. Καλομοίρης: Άνοιγμα των ΑΕΙ και δια ζώσης λειτουργία με όλα τα μέτρα ασφαλείας
Φοιτητές του ΔΠΘ

Μιλώντας επίσης για τον νέο νόμο 4692/90 για την Παιδεία ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής της ΚΝΕ Ροδόπης  δήλωσε: «Είναι αναμενόμενο που ο Νόμος αυτός να προκαλεί τόσες αντιδράσεις».

Αφού σημείωσε ότι σε 25 πόλεις σε όλη την Ελλάδα καταγράφτηκαν αντιδράσεις και διαφωνίες ο κος Καλομοίρης, σχολιάζοντας τις αλλαγές που προωθούνται, τόνισε ότι «ο Νόμος προβλέπει: Πανεπιστημιακή Αστυνομία, Διαγραφές φοιτητών, Βάσεις εισαγωγής που θα αφήνουν έξω από την Τριτοβάθμια δεκάδες χιλιάδες φοιτητές λαϊκών οικογενειών».

Εκτίμησε ότι «Θα δοθεί ένα μεγάλο οικονομικό ποσό της τάξης των 20 εκ ευρώ για την φύλαξη, όταν οι ανάγκες για φοιτητικές εστίες είναι αυξημένες και οι φοιτητές βρίσκονται χωρίς τα στοιχειώδη». Όπως είπε: «Θα έπρεπε να δοθούν χρήματα για την αναβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας».

Φώτο: φοιτητές του ΔΠΘ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος