Κομοτηνή: Μπάντες που κερδίζουν καρδιές και χειροκρότημα

Αγαπημένες μπάντες, φιλαρμονικές που, όπου κι αν εμφανίζονται, κλέβουν τις εντυπώσεις.Ο λόγος για τα μουσικά σύνολα που συνήθως λειτουργούν στα πλαίσια Ο.Τ.Α. ή στρατιωτικών σωμάτων και σωμάτων ασφαλείας. Το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων στην Κομοτηνή απολαύσαμε τη συμμετοχή τους.

Κομοτηνή: Μπάντες που κερδίζουν καρδιές και χειροκρότημαΤόσο με  τη συμμετοχή -εμφάνιση της μπάντας του Δήμου, όσο και με αυτή της Ταξιαρχίας. Με γνωστά (εμψυχωτικά) μουσικά κομμάτια ή απλά δίνοντας τον ρυθμό μέσα από τον ρυθμό τους…

Κομοτηνή: Μπάντες που κερδίζουν καρδιές και χειροκρότημαΤρομπέτες, σαξόφωνα, αλλά και η πιο «θορυβώδης» οικογένεια των κρουστών με τα τύμπανα στα χέρια συμπολιτών μας, που κάποιους από αυτούς τους γνωρίζουμε με άλλη από αυτή του μέλους της Φιλαρμονικής, ιδιότητα. Φίλοι, γείτονες, συνάδελφοι, αλλά και εργαζόμενοι ως μουσικοί, πιάνοντας τα μουσικά όργανά στα χέρια τους, γίνονται και κάτι ακόμη: Μέλη μιας ιδιαίτερης μουσικής συντροφιάς.

Φορώντας τη στολή και με το τύμπανο στα χέρια, με Ταμπούρο, Ξυλόφωνο και Μετ αλλόφωνο, με ό,τι χρειάζεται για να είναι πλήρης μια μπάντα και να σκορπά ρίγη συγκίνησης, ακόμη και στο σάλπισμα της για την τήρηση ενός λεπτού σιγής ή στην μουσική της υπόκρουση για το περήφανο πέρασμα των σχηματισμών.

Παρά τις δυσκολίες που κατά καιρούς αντιμετωπίζουν είναι πάντα έτοιμοι να προσφέρουν το δικό τους χρώμα, την δική τους ηχητική πινελιά, ανοίγοντας και κλείνοντας μια παρέλαση, μια εκδήλωση, ένα αφιέρωμα. Ξέροντας καλά ότι όλο και κάποιο βλέμμα παιδικό θα «σκαλώσει» πάνω τους, αποτελώντας σίγουρα το επόμενο νέο μέλος που, μετά από χρόνια, θα εγγραφεί και θα εμπλουτίσει την μουσική τους ομάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος