Κομοτηνή: Μπαμπάδες έτοιμοι για όλα

Array

Μια Γιορτή που αποτελεί ήδη θεσμό προετοιμάζει ο Σύλλογος Πατεράδων Ξυλαγανής και Περιφερείας για 11η χρονιά , την «Γιορτή του Πατέρα». Στις 16 Ιουνίου τιμά με τον καλύτερο τρόπο τον πατέρα, στυλοβάτη της κάθε οικογένειας, αλλά και δίνει μια πολύ καλή αφορμή για χορό, τραγούδι, καλό φαγητό και υπέροχες στιγμές ξεγνοιασιάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο κος Βαγγέλης Μουζαλιώτης, θα τιμηθεί ο Αχιλέας Καλτσίδης ως ο νεότερος πατέρας του χωριού. Επίσης, η Σοφία Κοτσαρίδου για την καλύτερη έκθεση της Έκτης Τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Ο καλύτερος μαθητής του Γ’ Γυμνασίου Ξυλάγανής, ο Δημήτριος Κοκκινίδης, ο καλύτερος μαθητής της Γ’ Λυκείου ο Χαναγιάν Κάρεν. Επίσης, πλακέτα θα δοθεί στον τέως αντιπρόεδρο του Συλλόγου Νικόλαο Χατζάκη. Στο πλαίσιο της γιορτής θα εμφανιστούν τα χορευτικά συγκροτήματα: Προσκυνητών και Ξυλαγανής.

«Τιμούμε τον πιο μικρό πατέρα γιατί σ΄ αυτή την ηλικία σπάνια βρίσκει κανείς τόσο νεαρό να γίνεται πατέρας και να δημιουργεί οικογένεια και μάλιστα στα χρόνια της κρίσης» δηλώνει ο κος Μουζαλιώτης για την τιμή που θα αποδοθεί στον πιο μικρό πατέρα. Μιλώντας δε για τον δικό του πατέρα σημείωσε με συγκίνηση πώς ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος που προσπαθούσε πάντα με το λόγο και ποτέ με την χρήση βίας σε μια εποχή που το ξύλο ήταν μέθοδος που ακολουθούνταν για την πειθάρχηση και την υπακοή των παιδιών.
Φώτο: Βαγγέλης Μουζαλιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Πατεράδων Ξυλαγανής και Περιφερείας ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος