Κομοτηνή – Μπ. Κιαμήλολγου: Αποδυναμώνεται το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Σισμανόγλειου

Τη δυσαρέσκεια του και τον εμφανή προβληματισμό του για τη μετακίνηση δύο αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Κομοτηνής προς το νοσοκομείο Σερρών για την πραγματοποίηση πρωινής εργασίας και εφημεριών τον μήνα Νοέμβριο εξέφρασε ο διευθυντής του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, ο κος Μπουλέντ Κιαμήλογλου μιλώντας σήμερα Παρασκευή στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (19-11-2021).

Όπως είπε, για δύο μήνες, την περίοδο του καλοκαιριού και ο ίδιος ήταν αναγκασμένος να κάνει εφημερίες στο Νοσοκομείο της Ξάνθης λαμβάνοντας τότε την υπόσχεση ότι θα ήταν κάτι προσωρινό, χρειάστηκε, όμως, οι δύο να γίνουν τέσσερις για να ολοκληρωθεί η εργασία στο γειτονικό Νοσοκομείο. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κος Μπουλέντ Κιαμήλογλου η υπόσχεση δεν τηρήθηκε και λήφθηκε νέα απόφαση από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, αυτή τη φορά για εφημερίες και πρωινή εργασία δύο αναισθησιολόγων για τον μήνα Νοέμβριο σε ακόμη πιο μακρινό Νοσοκομείο, αυτό των Σερρών.

Κομοτηνή – Μπ. Κιαμήλολγου: Αποδυναμώνεται το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Σισμανόγλειου
Ο κος Μπουλέντ Κιαμήλογλου, διευθυντής του Αναισθησιολογικού Τμήματος

«Ορισμένοι λένε γιατί τώρα; Δεν ήμασταν σύμφωνοι από την αρχή για τις μετακινήσεις. Το Νοσοκομείο των Σερρών απέχει πάρα πολύ, είναι ένα ξένο Νοσοκομείο, δεν ξέρουμε τι συνθήκες επικρατούν εκεί. Δεν γνωρίζουμε τους χορηγούς και τους χώρους. Δεν είναι η αναισθησιολογία μια ειδικότητα που παίρνεις τα ακουστικά σου και εξετάζεις ασθενείς είναι μια ειδικότητα στην οποία ο αναισθησιολόγος και ιδιαίτερα οι συνάδελφοι των περιφερειακών νοσοκομείων καλούνται χωρίς καμία απολύτως βοήθεια πλην της μιας νοσηλεύτριας να κρατήσουν στη ζωή,να υποστηρίξουν και να σταθεροποιήσουν τον βαρέως πάσχοντα, αλλά και να διεκπεραιώσουν το κάθε χειρουργείο υπό την πίεση του χρόνου» είπε επισημαίνοντας και το θέμα της ασφαλούς οδικής επιστροφής των δύο και πλέον ωρών από τις Σέρρες στην Κομοτηνή “μετά από ένα ολονύχτιο βραδινό χειρουργείο, όπως αυτό που είχαμε λόγω του Πολύνεκρου τροχαίου”, όπως ανέφερε.

Το Αναισθησιολογικό Τμήμα της Κομοτηνής θα λειτουργεί με δύο αναισθησιολόγους γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τον ίδιο. «Το επάγγελμά μας έχει να κάνει με την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Ήμασταν αντίθετοι σε όλη αυτή τη διαδικασία αλλά απέχει και πάρα πολύ από την Κομοτηνή. Χωρίς να υπάρχει πρόσθεση υπόδειξης, από ενημέρωση που έχουμε από τη Θεσσαλονίκη, υπάρχει πληθώρα αναισθησιολόγων, που ενδεχομένως δεν θα προβληματιστούν  να μετακινηθούν στο Νοσοκομείο των Σερρών, αφού η χιλιομετρική απόσταση είναι κατά πολύ μικρότερη από αυτή που διανύουμε εμείς από την Κομοτηνή έως τις Σέρρες» . Καταλήγοντας δεν παρέλειψε να εκφράσει τη λύπη του για το γεγονός ότι: «Η Διοίκηση ενώ είχε γνώση της δεινής θέσης στην οποία βρίσκεται το Αναισθησιολογικό Τμήμα, παρόλο αυτά δεν προέβαλε και κάποια επιχειρήματα να το προασπίσει και είπε «ναι» στην απόφαση μετακίνησης της 4ης ΥΠΕ κι αυτό μας στεναχωρεί ιδιαίτερα γιατί ήμασταν πάντα κοντά στη διοίκηση, πάντα σε όλες τις αποφάσεις της, αλλά θέλαμε και μια υποτυπώδη συμπαράσταση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος