Κομοτηνή: Μονιμοποίηση των εκτάκτων στο “Σισμανόγλειο” ζητά η Μ. Φλωροκάπη

«Έχουμε προσωπικό στο Νοσοκομείο απλώς ζητάμε αυτό το προσωπικό να μονιμοποιηθεί» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (21-10-2021) η Ταμίας του Συλλόγου των Εργαζόμενων στο “Σισμανόγλειο” Νοσοκομείο Κομοτηνής, η κα Μαρία Φλωροκάπη, προϊσταμένη παράλληλα του Νοσηλευτικού Προσωπικού στην Παθολογική Κλινική και στην Κλινική Covid του «Σισμανόγλειου».

Τριάντα πέντε (35) νοσηλεύτριες και νοσηλευτές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Παθολογική Κλινική και στην Κλινική Covid του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Κλινικές που στηρίζουν τη λειτουργία τους και τόσο στους επικουρικούς νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, όσο και σε αυτούς που είχαν προσληφθεί με τρίμηνες συμβάσεις.

Με αφορμή τη σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ η κα Φλωροκάπη αναφέρθηκε στην ανάγκη μονιμοποίησης των εκτάκτων, κάτι που ήταν άλλωστε και αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων. ‘Όπως είπε: “Τα τμήματα στελεχώνονται με προσωπικό που έχουν συμβάσεις τρίμηνες, συμβάσεις του ΟΑΕΔ, οπότε είναι απαραίτητο αυτό το προσωπικό στην κάλυψη των βαρδιών στις κλινικές» και πρόσθεσε ότι: «Το Νοσοκομείο στελεχώνεται από μεγάλο αριθμό επικουρικών και μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ και το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει και με τρίμηνες συμβάσεις με δυνατότητα ανανέωσης τριμήνου».

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στο αίτημα της επιστροφής των 43 που τέθηκαν σε αναστολή. «Επέστρεψαν τρεις που νόσησαν και ένας που εμβολιάστηκε και ανέλαβαν ξανά καθήκοντα» είπε. Για να καταλήξει λέγοντας ότι: «Ζητάμε επίσης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την ένταξη του επαγγέλματός μας στα βαρέα κι ανθυγιεινά, να αναγνωριστεί ο θάνατος από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα, αύξηση των μισθών και θέλουμε στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας και στήριξη της δημόσιας υγείας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος