Κομοτηνή: Μνημείο για το ’21 και εκδηλώσεις για δύο επετείους

Τη διοργάνωση εκδηλώσεων αφιερωμένες τόσο στη συμπλήρωση 100 συν 1 χρόνων από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Κομοτηνής στον Εθνικό Κορμό, όσο και στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 21 ζήτησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής», μείζων αντιπολίτευση στο ΔΣ Κομοτηνής, Αντώνης Γραβάνης.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του ΔΣ ο Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης απάντησε ότι ο προγραμματισμός που υπήρχε θα πραγματοποιηθεί κανονικά μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της Πανδημίας. «Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν μια προς μια δια ζώσης για να μπορούν να τις δουν μεγάλοι και μικροί. Ωστόσο, τώρα, προέχει η υγεία των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο δήμος Κομοτηνής έκανε μουσικές εκδηλώσεις θα μπορούσε να γίνουν έστω και σημειολογικά κάποιες για να τιμήσουμε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας» επέμενε ο κος Γραβάνης.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σπάρτακος» Κώστας Καραϊσκος επανέφερε το αίτημα της ανέγερσης ενός μνημείου προς τιμή του ’21 « για την ιδρυτική πράξη του νεοελληνικού κράτους δεν υπάρχει κάποιο μνημείο, το κόστος θα ήταν ελάχιστο, δεν υπάρχει, όμως βούληση για μια τέτοια κίνηση από το δήμο» ανέφερε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας τη συζήτηση που είχε γίνει προ επτά μηνών για το ίδιο θέμα. Ο κος Γκαράνης ανέφερε ότι θα το δει ο ίδιος προσωπικά σημειώνοντας πως περίμενε από τον κο Καραϊσκο να το “τρέξει”…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος