Κομοτηνή: Μήνυμα κατά του εργασιακού νομοσχεδίου στη σημερινή συγκέντρωση

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα(06-05-2021) στην κεντρική πλατεία από την ΑΔΕΔΥ και την ΕΝΙΔΥΚ, με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά με τη συμμετοχή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες”.

Κύριο πεδίο διαμαρτυρίας για τις οργανώσεις, τους εργαζομένους και τα συνδικάτα φέτος αποτέλεσε το εργασιακό νομοσχέδιο. Οι συμμετέχοντες στις δηλώσεις τους έκαναν λόγο για « κατάργηση του 8ωρου», αλλά και «στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων»

Β.Ευαγγελόπουλος: Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους
Ειδικότερα, ο κος Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, πρόεδρος ΕΝΙΔΥΚ, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής δήλωσε πως σήμερα είναι: «Μέρα αγώνα και μνήμης για τις θυσίες που έχουν κάνει χιλιάδες αγωνιστές της Εργατικής Τάξης για να καθιερωθεί το 8ωρο και μια σειρά εργατικά λαϊκά δικαιώματα ως τις μέρες μας». Εξαπέλυσε δε σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση σημειώνοντας ότι: «Ένα χρόνο Πανδημίας χωρίς η Κυβέρνηση να έχει πάρει το παραμικρό μέτρο ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς καμιά προστασία στο λαϊκό εισόδημα». Παράλληλα, την κατηγόρησε ότι: «Φέρνει νομοσχέδιο έκτρωμα με τις ανατροπές του αιώνα». Όπως είπε: «Χτυπούν το οκτάωρο, την συνδικαλιστική δράση, τα λαϊκά δικαιώματα». Για να καταλήξει λέγοντας: «βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής. Βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα με σύνθημά: «Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους» “”.
Δήμητρα Λιουλιάκη, αντιπρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης: 
«Δυστυχώς έχουμε απέναντί μας μια εχθρική κυβέρνηση» δήλωσε η κα Λιουλιάκη. Όπως είπε: « Η Κυβέρνηση έχει βάλει στόχο τα εργασιακά δικαιώματα, στόχος είναι ο εργάτης, η κατάργηση οκταώρου, η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, η μείωση του συνδικαλιστικού δικαιώματος» για να καταλήξει λέγοντας: «Οι εργαζόμενοι πρέπει να γίνουν πρωταγωνιστές όχι θεατές. Ο εργάτης δεν θα πρέπει να είναι υποχείριο κανενός».
Επιπλέον ως εκπρόσωπος του Ν.Τ, της ΑΔΕΔΥ έθεσε το θέμα της στελέχωσης του Νοσοκομείου Κομοτηνής με μόνιμο προσωπικό. Ζητώντας να γίνουν: «Εμβολιασμοί παντού» και άνοιγμα των σχολείων «με ασφάλεια και μείωση μαθητών στην τάξη».
Τέλος, σύμφωνα με την γραμματέα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, την κα Αγγελική Κουγιουμτζόγλου οι εργαζόμενοι “κινδυνεύουν να χάσουν και να ξεχάσουν τα κεκτημένα χρόνων με το νέο νομοσχέδιο χωρίς διαβούλευση και ενημέρωση του κόσμου». Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στους εργαζόμενους της ηλικίας των 30 και 40 ετών που πλήττονται περισσότερο, όπως είπε, «με ελαστικές σχέσεις και ζωή “λάστιχο”» προσθέτοντας «Θα είναι η γενιά Astra Zeneca που μπήκε και πάλι μπροστά στη μάχη της Πανδημίας» ζητώντας «Αξιοπρέπεια στην εργασία».
Σημείωση: Τις δηλώσεις κατέγραψε η Αμαλία Γαρυφαλλίδου κάνοντας το ρεπορτάζ στη σημερινή κινητοποίηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος