Κομοτηνή: Μήνυμα εκπαιδευτικών από την Ευρώπη για ειρήνη και τερματισμό του πολέμου

Βρέθηκαν στην Κομοτηνή για τις ανάγκες ευρωπαϊκού προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν τα σχολεία τους. Ο Αντόνιο από την Μαδρίτη, η Έμμα από τα Σκόπια, η Ροσίλντα από το Μιλάνο και η Σάρα από το Πόρτο δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για την «επιστροφή» του πολέμου στην Ευρώπη, ένα μήνα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Κομοτηνή: Μήνυμα εκπαιδευτικών από την Ευρώπη για ειρήνη και τερματισμό του πολέμουΠαράλληλα, δεν παρέλειψαν να στείλουν το δικό τους φιλειρηνικό μήνυμα με την ευχή να «αγκαλιάσει» όλον τον κόσμο. «Ο πόλεμος είναι ό,τι χειρότερο. Ως εκπαιδευτικοί μέσα από τις συνεργασίες που υλοποιούμε αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθούμε να περάσουμε, ένα μήνυμα ενότητας» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Αντόνιο από την Μαδρίτη.

Κομοτηνή: Μήνυμα εκπαιδευτικών από την Ευρώπη για ειρήνη και τερματισμό του πολέμουΑπό τα Σκόπια η Έμμα σημείωσε ότι «ο πόλεμος είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί” προσθέτοντας “Η Ευρώπη θα πρέπει να μένει ενωμένη όχι διαιρεμένη».

Κομοτηνή: Μήνυμα εκπαιδευτικών από την Ευρώπη για ειρήνη και τερματισμό του πολέμουΤην ίδια αναγκαιότητα της επικράτησης της ειρήνης τόνισε η Ροσίλντα από την Ιταλία «Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα της ειρήνης σε όλο τον κόσμο γι αυτό και ο στόχος της Εκπαίδευσης πρέπει να είναι η ειρήνη», είπε και σημείωσε «Η ειρήνη είναι το σημαντικότερο πράγμα. Αυτό προσπαθούμε να περάσουμε μέσα από το πρόγραμμα μας.»

Κομοτηνή: Μήνυμα εκπαιδευτικών από την Ευρώπη για ειρήνη και τερματισμό του πολέμουΕργαζόμενη στο πλευρό ΑμεΑ η Σάρα από το Πόρτο, «παιδιά με ειδικές δεξιότητες» όπως λέει η ίδια για τους μαθητές και τις μαθήτριές της σημείωσε «Ένα και μοναδικό μήνυμα, την ενσωμάτωση των ατόμων» και εξήγησε «Θα πρέπει να σκεφτόμαστε καλύτερα ζητήματα, όπως αυτό της παγκόσμιας ειρήνης».

Κομοτηνή: Μήνυμα εκπαιδευτικών από την Ευρώπη για ειρήνη και τερματισμό του πολέμουΤέλος, ο Κομοτηναίος εκπαιδευτικός Φώτης Φωτιάδης τόνισε ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι ο πόλεμος είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. «Απειλείται η παγκόσμια ηρεμία στον πλανήτη» ευχόμενος «μακάρι όλοι να σκεφτούν ότι μπορεί να είμαστε διαφορετικοί αλλά θα πρέπει με ειρηνικό τρόπο ο ένας να αναγνωρίζει την αξία του άλλου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος