Κομοτηνή: Μικρό “καλάθι” αλλά και αιτήματα από τους επαγγελματίες εν όψει ΔΕΘ

Με το βλέμμα στην 85η ΔΕΘ, του μεγαλύτερου εκθεσιακού γεγονότος της χώρας, και εν όψει των ανακοινώσεων της Κυβέρνησης, αλλά και των τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων η κα Κική Κωνσταντινίδου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, ο κος Ανέστης Βαφειάδης ζητούν «διευκόλυνση”, των “στριμωγμένων” από την δεκαετή κρίση και την διετή (σχεδόν) πανδημία του κορονοϊού, επιχειρηματιών».

«Περιμένουμε τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, καθώς τα πράγματα στην αγορά είναι πάρα πολύ δύσκολα» είπε η κα Κωνσταντινίδου. Παράλληλα, σημείωσε ότι η κατανάλωση είναι πάρα πολύ πεσμένη. «Ο πληθωρισμός ανεβαίνει με πάρα πολύ γρήγορους ρυθμούς, τα προϊόντα ακριβαίνουν καθημερινά, εμείς όμως είμαστε εκεί και προσπαθούμε όσο μπορούμε να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες μας».
Πιο αυστηρός απέναντι στις εξαγγελίες διαχρονικά των κυβερνήσεων ο κος Ανέστης Βαφειάδης, πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης αφού δηλώνει αφοπλιστικά: «Για να είμαι ειλικρινής από τη ΔΕΘ δεν περιμένω τίποτα» εξηγεί « Ό,τι εξαγγέλλεται στη ΔΕΘ ουσιαστικά δεν γίνεται. Για παράδειγμα ακούσαμε το 2016 για τον ακατάσχετο λογαριασμό για τις επιχειρήσεις, μέτρο που είναι πάρα πολύ σημαντικό ακόμη και τώρα. Πέρασαν πέντε χρόνια, το εξαγγέλλει κάθε πρωθυπουργός που πηγαίνει στη ΔΕΘ και δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη». Μάλιστα και με μια δόση χιούμορ προτείνει: «Ας τα υλοποιούν πρώτα και μετά ας πηγαίνουν στη ΔΕΘ να λένε ότι αυτά τα υλοποιήσαμε είναι προτιμότερο από το να εξαγγέλλουν μέτρα».

Μάλιστα σημειώνει πως μια εξαγγελία που θα ακουγόταν ευχάριστα είναι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Από αυτά που ακούγονται το κυριότερο είναι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Είναι ένας κεφαλικός φόρος , ένα χαράτσι που έγινε από τα χρόνια του μνημονίου. Πέρα από τους φόρους που πληρώνεις πληρώνεις και που είσαι επιχειρηματίας επιτηδευματίας, πληρώνεις 800 ευρώ το χρόνιο. Αν όντως θέλεις να δώσεις μια μεγάλη φορολογική ελάφρυνση, έναν τόνο αισιοδοξίας , τότε προχώρα στην άμεση κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος».
Μην παραλείποντας τέλος να καταθέσει και ένα αίτημα από τα παλιά: Τη θέσπιση του ακατάσχετου λογαριασμού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αφού ευημερούν πλέον οι αριθμοί περιμένουμε να ευημερήσουν και οι άνθρωποι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος