Κομοτηνή: Μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ζητούν επειγόντως μέτρα στήριξης

«Μια δύσκολη περίοδος για τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις». Με τα λόγια αυτά περιγράφουν οι άνθρωποι που τις δημιούργησαν και στηρίζουν τη λειτουργία τους με καθημερινή 18ωρη και 20ώρη δουλειά, όπως λένε. Μιλώντας στο www.ertnews.gr κάνουν λόγο για «μείωση της κίνησης, με καθόλου κόσμο, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο».

«Καθημερινά καταγράφουμε τις διαμαρτυρίες του κόσμου τα τελευταία δεκατρία χρόνια» δηλώνουν και στέκονται στις ανατιμήσεις των προϊόντων που προμηθεύονται ως πρώτες ύλες. «Τα άλευρα και τα τυριά είναι απλησίαστα» τονίζουν και δίνουν ένα πρώτο παράδειγμα. «Τα πέντε (5) λίτρα ηλιελαίου πωλούνταν έξι (6) ευρώ, ανέβηκαν στα τριάντα τέσσερα (34) και τώρα πωλούνται δέκα επτά (17) ευρώ. Ομοίως τα άλευρα, το κόστος των οποίων τριπλασιάστηκε σε κάποιες ειδικές κατηγορίες που προμηθευόμαστε , αλλά και η ζάχαρη από τα 0,75 λεπτά το κιλό στο 1,30».
«Βραχνάς» για τις οικογενειακές επιχειρήσεις και η άνοδο της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. «Όσες επιχειρήσεις είναι αναγκασμένες να χρησιμοποιούν φούρνους και ψυγεία το γνωρίζουν καλά» δηλώνουν στο www.ertnews.gr και σημειώνουν την ανάγκη νέων παρεμβάσεων από την πλευρά των υπευθύνων. Μάλιστα σε αυτό το σημείο προτείνουν την αναγκαιότητα μείωσης του ΦΠΑ στο 6% από 23 και 11 (εξαρτάται από τα προϊόντα )που είναι τώρα.
Αναφερόμενοι στις ώρες δουλειάς που είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν σε μια προσπάθειά τους να αυξήσουν παραγωγή με λιγότερα έξοδα σε εργατικά χέρια και υπαλλήλους μιλούν για δώδεκα (12) και δεκαπέντε (15) ώρες δουλειάς καθημερινά που την περίοδο των εορτών γίνονται 20 και 22.
Χωρίς να παραλείπουν να στείλουν και το μήνυμά τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: «Να κάνει κάτι ώστε να έρχεται κόσμος και σε αυτή την πόλη. Χρειαζόμαστε επιπλέον κίνηση. Με εξαίρεση την παρουσία των φοιτητών και των γονιών τους τίποτα άλλο δεν κινείται» τονίζουν.
Τέλος, ερωτώμενοι για το μέλλον των οικογενειακών επιχειρήσεων αναφέρουν: «Όχι, δεν έχουν μέλλον οι οικογενειακές επιχειρήσεις» προσθέτοντας ένα παράδειγμα από το οικογενειακό τους περιβάλλον. «Δύο παιδιά έχουμε και δεν θέλουν να συνεχίσουν» καταθέτοντας με πίκρα τη δική τους πρόβλεψη: «Σιγά – σιγά οι οικογενειακές επιχειρήσεις θα είναι εξαίρεση και μειοψηφία εάν δεν στηριχθούν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος