Κομοτηνή: Μια πολύτεκνη μητέρα καθαρίζει την κεντρική πλατεία

Η κα Ναταλία Ελεσάεεβα, είναι ομογενής από τη Ρωσία. Εργάζεται στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής από το 2015. Την συναντήσαμε στην απογευματινή της βάρδια. Είμαι πολύ καλά μας είπε και πρόσθεσε πως τώρα που οι καφετέριες είναι κλειστές η δουλειά που την περιμένει, τόσο εκείνη, όσο και τους συναδέλφους της είναι περισσότερη, καθώς πολύς νέος κόσμος-και όχι μόνο-συγκεντρώνεται στις πλατείες.

«Πετάνε τα σκουπίδια τους όπου να ναι, ποτήρια από καφέδες κι αναψυκτικά. Τι να κάνει ο κόσμος πρέπει να βγαίνει, το καταλαβαίνω, κι εμείς βοηθάμε όσο μπορούμε καθαρίζοντας, αλλά μπορούν να είναι κι εκείνοι λίγο πιο προσεκτικοί» λέει και εξηγεί πως είναι υπεύθυνη για την την Ερμού και την πλατεία Ειρήνης ,την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής . Δηλώνει μάλιστα ευχαριστημένη που εργάζεται στο σημείο αυτό. “Νιώθω υπεύθυνη για την καθαριότητα του χώρου, αλλά μετά τις έξι γίνεται χαμός” εξηγώντας πως “Οι περισσότεροι δεν κάνουν τον κόπο να αφήσουν τα ποτήρια τους στους κάδους. Να προσέχουμε όλοι, να κρατάμε την πόλη μας καθαρή, να είναι περιποιημένη και ωραία”.

Σημειώνει πως το επάγγελμα αυτό ήταν για την ίδια μια ακόμη δουλειά, που την είχε ανάγκη. «Τώρα την συνήθισα, μου αρέσει και δεν θέλω να αλλάξει κάτι. Έχω μεγάλη οικογένεια , πέντε παιδιά ηλικίας από 2 έως 13 ετών και τα έξοδα είναι πολλά».

Κομοτηνή: Μια πολύτεκνη μητέρα  καθαρίζει την κεντρική πλατεία
Η πολύτεκνη καθαρίστρια έχει στην ευθύνη της τον καθαρισμό της κεντρικής πλατείας

Η πολύτεκνη μητέρα εργάζεται εξίμιση ώρες μακριά από το σπίτι και το μυαλό της, όπως λέει, ακόμη κι όταν είναι εκτός σπιτιού είναι στα παιδιά της.  «Να διαβάζουν για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον» τα συμβουλεύει ενώ η ίδια δηλώνει περήφανη για τη δουλειά της. «Δεν θεωρώ ντροπή τη δουλειά μου. Είναι κάτι ευχάριστο αυτό που κάνω. Έτσι το νιώθω. Όταν ήρθα στην Ελλάδα το 2005 δεν ήξερα την γλώσσα και επειδή έπρεπε να δουλεύω για να ζήσουμε εγκατέλειψα το σχολείο. Μακάρι να γίνουν τα παιδιά μου σωστοί άνθρωποι. Να είναι καλοί άνθρωποι στη ζωή τους. Να έχουν υγεία και να είναι πάντα καλά» εύχεται κι επιστρέφει στο σκούπισμα…
Ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος