Κομοτηνή: Μια κωμωδία από τους «Φιλοτέχνες» με αγάπη στην παράδοση

Μια κωμωδία στηριζόμενη στην παράδοση και στη λαογραφία γύρισαν οι Φιλοτέχνες της Κομοτηνής σε συνεργασία με μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιαννιτσών Θεσσαλονίκης. Ογδόντα μικροί και μεγάλοι ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές χόρεψαν, τραγούδησαν υποδυόμενες/νοι με τον καλύτερο τρόπο τους ρόλους που τους ανέθεσε η «ψυχή» της προσπάθειας, η κα Ιωάννα Αλμπανίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Φιλότεχνες Κομοτηνής. Ολοκληρώνοντας με επιτυχία τα γυρίσματα της ταινίας “Για μια κληρονομιά”.

«Ήταν μια ιδέα που δεν θα γινόταν πραγματικότητα αν δεν είχαμε τη στήριξη της προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού, της κας Νατάσα Λιβεριάδου» δήλωσε η κα Ιωάννα Αλμπανίδου, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (7-7-2021). Παράλληλα, σημείωσε ότι εργάστηκαν για το σενάριο τον τελευταίο χρόνο, γραμμένο εξ ολοκλήρου στη γλώσσα καταγωγής των μελών του Συλλόγου.Τα γυρίσματα έγιναν στην Αίγειρο, σε εξωτερικούς χώρους του οικισμού με τη βοήθεια των κατοίκων.

Η κα Αλμπανίδου ευχήθηκε από το Σεπτέμβριο να είναι τέτοια τα δεδομένα σε σχέση με την Πανδημία που θα τους επιτρέψουν και πάλι να υλοποιήσουν τις δράσεις του Συλλόγου τους. «Ήταν σίγουρα μια χρονιά δύσκολη λόγω των περιοριστικών μέτρων, όλα τα τμήματα προϋποθέτουν την επαφή με τον άνθρωπο, οπότε περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών και ανάλογα θα λειτουργήσουμε» παραδέχτηκε.

Δεν παρέλειψε δε η δημιουργική πρόεδρος να ευχαριστήσει ονομαστικά για την πολύτιμη βοήθεια εκτός από την κα Λιβεριάδου, την Ε. Τσακίρη, τον Γ. Δάφνη και την Νανά Πατρωνίδου. Υποσχόμενη ότι πολύ γρήγορα διαδικτυακά θα έχει τη δυνατότητα το κοινό να απολαύσει το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας και να γελάσει με την ψυχή του.
Τέλος, αξίζει ιδιαίτερη μνεία στο μικρότερο μέλος του Συλλόγου που συμμετείχε στα γυρίσματα, στην κόρη της, τη Δήμητρα που από τη νέα σχολική χρονιά θα είναι μαθήτρια της Πέμπτης Δημοτικού, «απόλαυσα τα γυρίσματα» είπε με καμάρι αποκαλύπτοντας ότι ο αγαπημένός της χορός είναι ο ζωναράδικος.
Συνέντευξη-κείμενο- φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος