Κομοτηνή: Μια φιλόξενη στέγη για καλοκαιρινές δημιουργίες και πολύτιμα μαθήματα συνεργασίας και φιλίας

Στο πλευρό είκοσι έξι (26) μικρών παιδιών, τις οικογένειες των οποίων στηρίζουν τα παιδικά χωριά SOS, βρίσκεται το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειάς Κομοτηνής.

Όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (7-7-2022) η κα Παρασκευή Λυγκόζη η στήριξη επιτυγχάνεται μέσω του προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης των Παιδιών.

Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν στις 20 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 15 Ιουλίου. Έχουν ως θεματολογία την γνωριμία και την εξοικείωση, την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα φυτά και το συνάνθρωπο, τον κόσμο του βιβλίου και την χαρά της συνεργασίας. Ενδεικτικά ο τίτλος της τελευταίας, το: «Είμαστε όλοι μια ομάδα». «Φανερώνει» και τον στόχο του προγράμματος που δεν είναι άλλος από την εμπέδωση της χαράς της συνεργασίας, της συμμετοχής, του μοιράσματος με τον άλλο. Πολύτιμο «μάθημα» που οι μικροί 26 φίλοι του Κέντρου παίρνουν από την παιδική τους ακόμη ηλικία.

Η προθυμία συμμετοχής από την πλευρά των παιδιών αφήνει ικανοποιημένους τους διοργανωτές με την κα Παρασκευή Λυγκόζη, την Κοινωνική Λειτουργό των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, υπεύθυνη του Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά (του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής) να κάνει λόγο και για οφέλη που προκύπτουν και για τους ίδιους τους γονείς που μαθαίνουν με τον τρόπο τους να περνούν ουσιαστικά το χρόνο τους με τα ίδια τα παιδιά και να ξεπερνούν τα προβλήματα που προκύπτουν, γνωρίζοντας, ίσως, καλύτερα τον τρόπο.

Πολύτιμα καλοκαιρινά μαθήματα στην οδό Σκεπαστού 7 – 11, έναν τόπο, που γνωρίζει να αγκαλιάζει, μια φιλόξενη στέγη για ευάλωτα νοικοκυριά και οικογένειες που χρειάζονται στήριξη. Αλλά και εκτός στέγης, στο δάσος της Νυμφαίαs με καθαρισμό, στη δημοτική βιβλιοθήκη για τη γνωριμία με το βιβλίο, στην εκμάθηση πρώτων βοηθειών και στην καλλιέργεια των δικών τούς φυτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος