Κομοτηνή: Μια εβδομάδα με προληπτικές δράσεις κατά του καρκίνου

Μια εβδομάδα με πολλές δράσεις είναι αυτή που ξεκίνησε για το ΔΣ, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ροδόπης, «Δύναμη Ψυχής». Πολλές δράσεις – ένα όμως το μήνυμα-στόχος: «Λέμε Stop στον καρκίνο».

«Έχουμε προγραμματίσει πάρα πολλές δράσεις όλη την εβδομάδα» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου, η κα Ροδούλα Κοκκινάκη μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (25-10-2021).

Μετά τη σημερινή πεζοπορία αύριο παίρνει σειρά ένα διαδικτυακό σεμινάριο για τον γενετικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού. «Τα μέλη του Συλλόγου διαδικτυακά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κα Έλενα Φούντζηλα MD, PhD. Παθολόγο-Ογκολόγο. Θα συμβουλεύσει τις γυναίκες για τον έλεγχο, πότε χρειάζεται να τον κάνουν κ.α. γιατί η κληρονομικότητα παίζει πάρα πολύ σημαντικό λόγο στον καρκίνο του μαστού» ανέφερε η κα Κοκκινάκη.

Το Σάββατο σε συνεργασία με τα Κέντρα Κοινότητας θα πραγματοποιηθεί Κλινική Εξέταση για τον καρκίνο του μαστού. «Απευθυνόμαστε σε μια ομάδα πληθυσμού που δεν έχει τη δυνατότητα να προβεί σε προληπτικό έλεγχο καταβάλλοντας το οικονομικό κόστος, γι αυτό και απευθυνόμαστε στα Κέντρα Κοινότητας με τη βοήθεια του ιατρού κ.Τσαντήλα. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλές γυναίκες κι αυτό μας χαροποιεί. Θα κάνουν την ψηλάφιση, θα συζητήσουν με το γιατρό και αν παρατηρηθεί ότι χρειάζονται και κάτι επιπλέον, τότε χάρη στην στήριξη του κου Μακρίδη θα έχουν την δυνατότητα να το κάνουν, να κάνουν δηλαδή επιπλέον μαστογραφία και πλήρη έλεγχο» ανέφερε.
Τέλος, την Κυριακή, η Ροδόπη 87 , η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, στον αγώνα που θα έχει με τις Σέρρες, θα φοράει τα μπλουζάκια του Συλλόγου και τα μέλη του θα διανέμουν κορδελάκια και ενημερωτικό υλικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος