Κομοτηνή: Μια Δημοτική Βιβλιοθήκη – «παράθυρο» στον κόσμο

“Παράθυρο” στον κόσμο του παιδικού βιβλίου ανοίγει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής. Ήδη, έχει γίνει το πρώτο βήμα με την έκδοση μιας μικρής αφίσας με την οποία ενημερώνονται οι γονείς και οι παιδικοί σταθμοί για τους τίτλους παιδικών βιβλίων που υπάρχουν στη Βιβλιοθήκη.

Κομοτηνή: Μια Δημοτική Βιβλιοθήκη – «παράθυρο» στον κόσμοΜιλώντας χθες στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», ο Δημήτρης Κατσιμίγας, αναπληρωτής προϊστάμενος του Τομέα Παιδείας του Δήμου Κομοτηνής, αναφέρθηκε στη -σε καιρό Covid- λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η οποία συνεχίζει να δέχεται και να εξυπηρετεί τους δημότες με ραντεβού. «Οι δημότες μπορούν να μπουν στο site της Βιβλιοθήκης και να συμπληρώσουν τη φόρμα για να γίνουν μέλη της και αφού τη συμπληρώσουν να την αποστείλουν με email πάλι στη Βιβλιοθήκη» -ανέφερε τα δύο βασικά βήματα που «οδηγούν» σε έναν ολόκληρο κόσμο.

«Έχουν επίσης τη δυνατότητα να δουν στο site του Δήμου τον διαδικτυακό κατάλογο της Βιβλιοθήκης, τα βιβλία που θέλουν, αν είναι ελεύθερα ή ήδη δανεισμένα, να επιλέξουν τους τίτλους και να επικοινωνήσουν μαζί μας είτε τηλεφωνικά, είτε με email και να ορίσουν το πότε θέλουν να παραλάβουν τα βιβλία», εξήγησε ο κ. Κατσιμίγας.

Όπως τόνισε, η παραλαβή γίνεται στην είσοδο, με τη Βιβλιοθήκη να λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή, από το πρωί μέχρι τις δύο και μισή το μεσημέρι και παράλληλα να ανοίγει και δύο απογεύματα, ένα τη Δευτέρα και ένα την Πέμπτη, 6 με 8 το απόγευμα.

«Από την αρχή της χρονιάς έχουμε 50 νέες εγγραφές, γεγονός που μαρτυρά ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον μεγάλο για να γίνουν μέλη της Βιβλιοθήκης», ανέφερε, και εξήγησε ότι επειδή η Βιβλιοθήκη είναι κλειστή λόγω Covid-19, καλύπτουν με δράσεις τις ανάγκες που δημιουργούνται εξαιτίας της πανδημίας. «Κάναμε διάφορες συνεργασίες, όπως με το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’, είχαμε ανταπόκριση εντός και εκτός Κομοτηνής, με τους οικισμούς Νέο Σιδηροχώρι, Αίγειρο, Φανάρι κ.α.. Αλλά και με τον ‘ΠΕΡΠΑΤΩ’ για τα μέλη του Συλλόγου, τα ΑμεΑ. Καθετί καινούργιο θέλει τον χρόνο του να μαθευτεί και να προχωρήσει», ανέφερε ο κ. Κατσιμίγας.

Ζητούμενο τώρα είναι οι μικροί αναγνώστες για να μην είναι μέλη μόνο οι γονείς, αλλά και τα παιδιά. «Να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και να ενημερωθούν γονείς και παιδιά», ανέφερε, προσθέτοντας ότι έτσι «ενισχύουμε το τμήμα της Παιδικής Βιβλιοθήκης και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τον κόσμο. Ο κόσμος ανταποκρίνεται, βοηθά σε αυτό και το νέο κτίριο-στολίδι της πόλης όπου λειτουργεί πια η βιβλιοθήκη». Όπως είπε ο κ. Κατσιμίγας, «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και σε αυτό. Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, όταν μας το επιτρέψει ο κορονοϊός».

φωτο: Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής
ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος