Κομοτηνή: Μια χορωδία με αγάπη για το τραγούδι και τη Ροδόπη

Η Βερόνικα Σεμερτζίδου είναι μαέστρος της Χορωδίας του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης. Ένας μεικτό σύνολο αποτελούμενο από άνδρες και γυναίκες, που μετά την παύση, λόγω καραντίνας, ξεκίνησαν τα μαθήματα από το τέλος του Σεπτεμβρίου, όταν δόθηκε η άδεια τηρώντας όλους τους κανονισμούς.

Κομοτηνή: Μια  χορωδία με αγάπη για το τραγούδι και τη Ροδόπη«Τραγουδάμε ρεπερτόριο διαφορετικό και αυτή είναι η ιδιαιτερότητά μας, μεγάλη η γκάμα μας, από παραδοσιακή μουσική μέχρι Rock και Jazz, κλασσικά κομμάτια, ελληνική μουσική, όλα τα είδη» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κα Σεμερτζίδου.
«Είναι ο τρίτος χρόνος της Ορχήστρας που δουλεύουμε κάποιοι είναι με γνώσεις Βυζαντινής μουσικής, κάποιοι που τραγουδούν ήδη και είναι γνωστοί και κάποιοι άλλοι που δεν είχαν σχέση με το τραγούδι, αποκτούν και βελτιώνονται, όμως, κάνοντας φωνητικά» δήλωσε.

Μιλώντας για το κλίμα στους κόλπους της ομάδας μίλησε για κάτι που άλλωστε φαίνεται με την πρώτη ματιά. «Πολύ ωραίο κλίμα, με σεβασμό στο τραγούδι και στην προσπάθεια, με αγάπη μεταξύ μας κι αυτό είναι το σημαντικότερο.»

Αναφερόμενη στο προφίλ της ομάδας στάθηκε στην επαγγελματική ετερογένεια που δίνει μια ξεχωριστή φωνητική ομοιογένεια. Πανεπιστημιακοί, καθηγητές, δικηγόροι, εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, η επαγγελματική ιδιότητα των μελών της ομάδας.
Στόχος της μαέστρου και των μελών του φωνητικού συνόλου; «Μια συναυλία με όλα τα μέλη του συνόλου για το κοινό της Κομοτηνής με αγάπη» όπως λένε, και συνεχίζουν να τραγουδούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος