Κομοτηνή: Μετ’ εμποδίων η χορήγηση ξυλείας για θέρμανση λόγω ενστάσεων από προμηθευτές

Χειμώνας δύσκολος, λόγω των καιρικών συνθηκών περιμένει πάντα τους κατοίκους στη Ροδόπη. Ιδιαίτερα φέτος λόγω της ανόδου του κόστους στις επιλογές θέρμανσης που έχουν.

Γι’ αυτό το λόγο σε διπλασιασμό των πόρων που θα διατεθούν για τη χορήγηση της ξυλείας προχώρησε ο δήμος Κομοτηνής σε μια προσπάθεια να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των ευάλωτων νοικοκυριών. Έτσι, από ενενήντα χιλιάδες (90.000) ευρώ πέρσι, φέτος θα δοθούν εκατόν ογδόντα χιλιάδες (180.000) ευρώ με την πρόβλεψη εάν υπάρξουν και νέες ανάγκες να καλυφθούν.

Όπως δήλωσε στο www.ertnews.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γιάννης Μουρτίδης εκκρεμεί δικαστική απόφαση για την κατοχύρωση του αναδόχου (καθώς υπήρξε ένσταση και προσφυγή μεταξύ των ενδιαφερομένων) σημειώνοντας με νόημα την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Δεν μπορεί η διανομή να γίνει Ιανουάριο!».

Ήδη έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις τριακόσιες πενήντα (350) οικογένειες μέχρι σήμερα με τη διαδικασία να συνεχίζεται. Αριθμός αυξημένος σε σχέση με άλλες χρονιές σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Υπολογίζεται ότι σε κάθε οικογένεια θα δοθεί ξυλεία ενός τόνου.

Η ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς είναι ότι ξυλεία για θέρμανση θα λάβουν και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Όπως σημειώνει ο κος Μουρτίδης πρόκειται για 1.200 άτομα, ωστόσο, θα προηγηθεί έλεγχος, μέσω του Κέντρου Κοινότητας, ώστε να αποκλειστούν οι διπλά ωφελούμενοι (και από το δήμο και από το ΚΕΑ). «Μέλημά μας είναι οι δημότες που έχουν μεγάλη ανάγκη να μην μείνουν χωρίς θέρμανση» ανέφερε ο κο Μουρτίδης αποκαλύπτοντας ότι «για αυτό το λόγο θα διατεθούν και μεγαλύτερες ποσότητες σε ευάλωτες οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και ΑμεΑ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος