Κομοτηνή: Μειωμένος ο κύκλος εργασιών στα εμπορικά καταστήματα

Ως μια δύσκολη περίοδο περιγράφουν τη θερινή περίοδο οι καταστηματάρχες ένδυσης κι υπόδησης της Κομοτηνής μιλώντας στο www.ertnews.gr. Δεύτερη εβδομάδα της εκ πτωτικής περιόδου και συγκρίνοντας με την περσινή εικόνα και την αντίστοιχη του 2019 σημειώνουν ότι δύσκολα πια δίνεται από τους καταναλωτές προτεραιότητα στο ντύσιμο, κάτι που, όπως λένε, έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις επιχειρήσεις του είδους.

Κομοτηνή: Μειωμένος ο κύκλος εργασιών στα εμπορικά καταστήματα«Στη Ροδόπη οι καταναλωτές είναι ίδιοι. Η έλλειψη τουριστικής κίνησης είναι εμφανής και αυτό συμπαρασύρει το σύνολο της αγοράς όχι μόνο τις τουριστικές επιχειρήσεις, έτσι με δυσκολία η εμπορική αγορά στέκεται όρθια» δήλωσε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, η κα Στέλλα Μάντσιου. Όπως υποστήριξε μια μικρή «πνοή» παίρνουν από τους ντόπιους μετανάστες που επιστρέφουν για τις ολιγοήμερες διακοπές τους από τις χώρες εργασίας, ωστόσο, όπως σημειώνουν δεν στέκονται ικανοί να κάνουν τη διαφορά.

Σύμφωνα με την κα Μάντσιου είναι σοβαρές οι επιπτώσεις των ανατιμήσεων στη λειτουργία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με τα μεταφορικά να έχουν αυξηθεί κατά 40%, το ίδιο τα αναλώσιμα και η γραφική ύλη. Όσον αφορά στα εμπορεύσιμα προϊόντα το παρήγορο είναι ότι οι παραγγελίες είχαν κλείσει πριν τις ανατιμήσεις με αποτέλεσμα να έχουν πάρει μια μικρή ανάσα από εκεί. Ωστόσο, και οι προμηθευτές τους έχουν γίνει πιο απαιτητικοί με τους ίδιους να προκαταβάλλουν και να προπληρώνουν πάντα τις αγορές τους.

Η μείωση των παραγγελιών και η μείωση του κύκλου των εργασιών κατά 20% περίπου δεν προμηνύει κάτι ευχάριστο για το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Ίσως μια μικρή τόνωση της αγοράς να φέρει η άφιξη των νεο-εισερχόμενων φοιτητών στο Δ.Π.Θ . σημειώνουν οι πιο έμπειροι στο χώρο βλέποντας κάθε καλοκαιρινή μέρα που περνά να τους φέρνει κοντύτερα σε έναν δύσκολο, όπως προμηνύεται, χειμώνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος